De Gendt over WK: “Wil niet afgaan als een gieter”

donderdag 1 augustus 2019 om 12:06
De Gendt over WK: “Wil niet afgaan als een gieter”

foto: Cor Vos

Thomas De Gendt is blij om te horen dat bondscoach Rik Verbrugghe in hem een belangrijke schakel ziet voor WK-succes in Yorkshire. Verbrugghe noemde de rasaanvaller een betrouwbare luitenant en onmisbaar. “Bijzonder gecharmeerd”, reageerde De Gendt op die uitspraken.

“Op de eerste rustdag van de Tour hadden we het erover en toonde ik appreciatie. Tegelijk merkte ik ook op dat ik nu wel heel goed rijd, maar na de Giro en de Tour straks ook nog de Vuelta in de benen zal hebben”, legt De Gendt uit tegenover HLN. “Om dan nog eens twee weken door te trekken tot Yorkshire? Als ik in de slotweek in Spanje dezelfde benen voel als vorig jaar: graag.”

Pseudokopman
Zelf denkt De Gendt dat hij na drie grote rondes op rij weinig meer in de tank zal hebben voor het WK van eind september. “Het WK is ook niet ‘zomaar’ een koersje van 160 kilometer. In de rol van vroege vluchter of knecht of finaleopener zie ik mezelf wel renderen. Maar als pseudokopman om het eventueel zelf af te ronden? Dat lijkt me net iets te hoog gegrepen.”

De 32-jarige coureur van Lotto Soudal heeft ook weinig ervaring met het WK wielrennen. “Ik sluit niets uit, maar ik wil in Yorkshire ook niet afgaan als een gieter. Voor een WK moet je de beste renners van het moment selecteren. Hoor ik daar niet bij, dan is dat maar zo”, geeft De Gendt toe.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Peter Lippens 1 augustus 2019 om 12:24

Klare kijk op het wielrennen en zijn eigen mogelijkheden.

Roest 1 augustus 2019 om 13:16

Ik geniet van zijn nuchterheid, wat een mooie renner!

Samlambeej 1 augustus 2019 om 13:25

Genieten van nuchterheid en je irriteren aan showmanship, is dat iets typisch NL protestants?

GreenDay 1 augustus 2019 om 13:40

Wat een sympathieke kerel is het toch. De ene dag rijdt hij het hele peleton aan gort zoals alleen hij dat kan, op de dag erna als eerste te moeten lossen. De Gendt zou zich na zijn actieve profcarrière eens moeten toeleggen op ultra endurance, volgens mij rijdt er op deze planeet niemand rond die daar meer voor geschikt is dan hem. Een hele dag lang 350 watt trappen, het is er weinigen gegeven.

Headlines

Materiaalzone

Populair