De Buyst vloert Trentin in Binche-Chimay-Binche

De Buyst vloert Trentin in Binche-Chimay-Binche
dinsdag 3 oktober 2017 om 17:14

Jasper de Buyst heeft zijn goede vorm van de voorbije weken doorgetrokken. De 23-jarige Belg van Lotto Soudal versloeg in Binche-Cirmay-Binche (1.1) man in vorm Matteo Trentin (Quick-Step Floors). Beide mannen maakten onderdeel uit van een achtkoppige vluchtgroep. Tom Devriendt wist voor Wanty-Groupe Gobert opnieuw een podiumplaats uit de brand te slepen.

Aanvankelijk wist een kopgroep van maar liefst 28 renners in de beginfase weg te rijden, met daarbij onder meer sprinter Fernando Gaviria. Op ruim zeventig kilometer van de finish reed echter een tiental weg uit de zeer omvangrijke kopgroep. Het LottoNL-Jumbo duo Twan Castelijns en Amund Grondahl Jansen, Jasper De Buyst (Lotto Soudal), het Quick-Step Floors drietal Rémi Cavagna, Matteo Trentin en Petr Vakoc, Tom Devriendt en Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert), Jerome Mainard (Equipe Cycliste Armée de Terre) en Rob Ruijgh (Tarteletto – Isorex) wisten uiteindelijk ook weg te blijven.

In de slotkilometers was het Trentin die opnieuw over de beste kaarten leek te beschikken. De Italiaan versnelde op een hellende aankomststrook, en het was alleen De Buyst die met moeite kon aanpikken. De viervoudig ritwinnaar in de voorbije Vuelta nam vervolgens echter het leeuwendeel van het werk voor zijn rekening, waardoor de Belg in een zetel naar de streep werd gebracht. Dit liet zich ook blijken in de eindsprint.

Dit artikel delen:

10 Reacties

nederbelg 3 oktober 2017 om 17:27

Als de ene man in vorm de andere kan kloppen, dan is hij de man in supervorm, en dat in de Frank VDB memorial. Zou de nieuwe Teuns hierbij geboren zijn?

chavanelfan 3 oktober 2017 om 17:32

Prima locomotief gespeeld voor De Buyst, Matteo! Normaal gezien een zeer intelligente renner, maar wat hij vandaag deed, was ronduit dom.

Noud89 3 oktober 2017 om 17:35

Ach gewoon een beetje zelfoverschatting na zijn recente successen. Nadat hij Drucker er op een brug afreed dacht hij vandaag ook nog even de Buyst eraf te poefen op een molshoop. Toen dat net niet lukte inderdaad dom doorgereden met een snelle de Buyst in zien wiel.

moa 3 oktober 2017 om 17:38

Of gewoon knap en slim gereden van de Buyst, die ook bleef meedraaien.

Ivanoviclover 3 oktober 2017 om 17:45

Een renner van lotto die een renner van Quickstep verslaat. Dat moet al lang geleden zijn?

nederbelg 3 oktober 2017 om 18:35

@ivanovic
Leuke quizvraag! Zou het Greipel-Gaviria in de Giro kunnen geweest zijn? (al werd die laatste toen niet eens tweede)

Polleke 3 oktober 2017 om 18:39

QuickStep een beetje overmoedig… als ze om en om aanvallen kunnen ze nooit de koers verliezen…De Buyst is toch wel aan een heel sterk seizoen bezig…

Grobbel 3 oktober 2017 om 18:48

Die Devriendt is ineens ook wel opvallend sterk. Een betere periode dan de afgelopen twee weken heeft ie z’n hele carrière nog niet gehad.

Gdeleu 3 oktober 2017 om 18:56

En zo wint Jasper De Buyst in extremis de Napoleon Games Cup!

Peetvader 4 oktober 2017 om 08:41

@nederbelg

Het eerste waar ik aan denk:
Marczynski in de zesde rit van vuelta die Mas klopt

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone