De Boer kent mentaal zware periode

De Boer kent mentaal zware periode

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

zondag 24 december 2017 om 18:29

Na een sterke seizoensstart gaat Sophie de Boer door een mindere periode. Gisteren reed ze, tot haar eigen verbazing, naar een derde plek in de Waaslandcross. In gesprek met Veldritkrant geeft ze te kennen niet helemaal lekker in haar vel te zitten.

Met onder andere podiumklasseringen in de superprestige van Gieten en de Wereldbeker in Koksijde begon ze voortvarend aan het seizoen. Sindsdien kon ze echter vaak niet meer met de beste dames in koers mee. Gister stond ze, onverwacht, aan de start van de Waaslandcross, waar ze voor het eerst sinds ruim twee maanden weer een podiumplaats behaalde. “De laatste weken waren best zwaar, ik had het echt niet verwacht. Dan start je zonder verwachtingen en mag je het podium op”, vertelt ze al lachend.

Achter de mindere periode gaan geen fysieke problemen schuil. “Het is vooral mentaal. Fysiek ben ik niet top maar ook niet heel slecht. Het kwam er gewoon niet uit door allemaal externe factoren. Dat wordt wel steeds zwaarder om vol te blijven houden. Maar je ziet maar, je moet gewoon door blijven gaan. Je bent hard aan het trainen, als je dat dan niet kan laten zien ga je twijfelen en dat is heel vervelend”, legt ze uit.

Dit artikel delen:

4 Reacties

schipperaar 24 december 2017 om 18:55

Een leeg hoofd zonder topconditie doet veelal beter presteren dan een vol hoofd met een puike conditie, heel veel sterkte Sophie en pas op voor overtraindheid, we wanna see you smile again..

0
Pizzi 25 december 2017 om 00:24

Kom op Sophie!

0
vanSpringel 25 december 2017 om 01:25

Love you Sophie !

0
Hoebele 25 december 2017 om 02:16

Ook nog een begrafenis in deze periode. Daar word je dan elke kerst weer aan herinnerd.. Sterkte Sophie!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone