De Avondetappe van de buis, NOS komt met nieuw format

vrijdag 19 december 2014 om 16:29

De Avondetappe verdwijnt van de Nederlandse televisie, dat meldt de NOS. De publieke omroep heeft wel een nieuw dagelijks programma op de planning staan. Henry Schut en Dione de Graaff zullen dat presenteren, Mart Smeets (foto, links) blijft erbij betrokken.

Het Tour-programma in 2015 zal op een vroeger tijdstip plaatsvinden. Waar Smeets en zijn gasten op de late avond de huiskamer bijpraatten over het wel en wee van La Grande Boucle, zullen de nieuwe uitzendingen gaan beginnen om 19.00 uur. Bij de NOS hoopt men voordeel te hebben van het feit dat er geen andere grote toernooien zijn in de zomer van 2015.

Maarten Nooter, hoofdredacteur sport van de NOS, legt uit: ”De Avondetappe was nog steeds een goed programma, maar we willen ook naar de toekomst kijken en de kijker blijven verrassen. 2015 is een mooi jaar om te vernieuwen.” Ook de Tourstart in Utrecht is een reden voor de omroep om het programma een nieuw leven in te blazen. ”Een programma met Dione en Henry, maar ook – zij het in een andere rol – met Mart, die overloopt van de wielerkennis en die we er daarom graag bij houden”, zegt Nooter.

Henry Schut gaat het samen met Dione de Graaff presenteren. Schut: ”Mart is Mart en wij gaan het op onze manier doen. Het wordt dan ook een compleet ander programma, op een totaal ander tijdstip, met een andere dynamiek en in een andere sfeersetting. Ik hoop dat we bij de kijker een gevoel kunnen creëren dat ik zelf krijg bij Radio Tour de France: het gevoel van zomer, van topsport en van Frankrijk.”

Dit artikel delen:
# NOS

Headlines

Populair

Materiaalzone