Davide Vigano sprint naar overwinning in Portugal

zaterdag 1 augustus 2015 om 18:21
Davide Vigano sprint naar overwinning in Portugal

Foto: Sirotti

Davide Vigano heeft de derde etappe in de Volta a Portugal em Bicicleta gewonnen. De Italiaan van Team Idea beschikte over de snelste benen in de massasprint. Klassementsleider Gustavo Cesar Veloso sprintte naar een tweede plek en behoudt daarmee zijn leiderstrui.

Het duurde vandaag een tijdje voordat de vlucht van de dag wegreed, maar uiteindelijk leken negen renners een vrijgeleide van het peloton te krijgen. Nederland was vooraan goed vertegenwoordigd met drie renners in de kopgroep. Robbert de Greef en Matthijs Eversdijk waren mee namens Join-S|De Rijke, terwijl Verandas Willems met Kai Reus een mannetje voorop had. Het peloton was echter ontevreden over de samenstelling van de vluchtgroep en besloot de leiders terug te halen. Hierdoor was alles weer bijeen na ruim twee uur koers.

Direct na de samensmelting reed een nieuwe groep weg uit het peloton. Daar zat opnieuw een Nederlander bij; ditmaal was Jetse Bol (Join-S|De Rijke) mee gesprongen. Hij kreeg met vier anderen een maximale voorsprong van drie minuten. Bol had het geluk echter niet aan zijn zijde. De renner viel, met nog één uur koers voor de boeg, uit de kopgroep vanwege een probleem met zijn fiets. De rest van de ontsnapping werd uiteindelijk ook weer ingerekend, waardoor een grote groep op een sprint afstevende. Hierin bleek Vigano de snelste.

flag-pt Volta a Portugal em Bicicleta
Uitslag derde etappe: Boticas – Fafe (172,2 km)
1. flag-it Davide Vigano (Team Idea) in 4u17m33s
2. flag-es Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa) allen in z.t.
3. flag-pt Manuel Cardoso (Tavira)
4. flag-es Vicente Garcia (Louletano- Ray Just Energy)
5. flag-pt José Gonçalves (Caja Rural – Seguros RGA)

Klassement na derde etappe
1. flag-es Gustavo Cesar Veloso (W52-Quinta da Lixa)

Dit artikel delen:

3 Reacties

123poetertjes 1 augustus 2015 om 22:18

Die is bij Idea wel weer volledig tot bloei gekomen na wat magere jaren. In zijn Lampretijd was zijn meest noemenswaardige prestatie de door hem veroorzaakte massaval naar Metz in de Tour.

Verweggistan 1 augustus 2015 om 22:32

Ockeloen weer goed 10e. Vandaag 12 renners niet gefinisht (waarvan slechts 1 Portugees) en 4 man gediskwalificeerd.

Headlines

Materiaalzone

Populair