Davide Rebellin sterkste op San Luca in Giro dell’Emilia

zaterdag 11 oktober 2014 om 16:42
Davide Rebellin

foto: Sirotti

Davide Rebellin heeft op zijn oude dag de Giro dell’Emilia op zijn naam geschreven. De Italiaan was op de slotklim sterker dan Angel Madrazo, die als tweede eindigde. Franco Pellizzotti kwam als derde over de aankomstlijn. Michel Kreder was op een tiende plaats de beste Nederlander.

In het eerste uur van de wedstrijd gingen er 22 renners in de aanval. Daarbij zaten onder meer Danilo Napolitano (Wanty – Groupe Gobert), Manuele Mori (Lampre-Merida), Paolo Longo Borghini (Cannondale), Carlos Quintero (Colombia) en Enrico Barbin (Bardiani-CSF). Ze reden in de beginfase vijftig seconden weg bij het peloton.

De vluchters kregen echter niet de zegen van de rest van het deelnemersveld en werden daarna weer gegrepen. Drie andere renners zagen toen hun kans schoon om te vertrekken en na ruim vijftig kilometer wedstrijd ontstond de traditionele vlucht van de dag. Jacques Janse van Rensburg (MTN-Qhubeka) ging op pad samen met Sergey Firsanov (RusVelo) en Gianfranco Zilioli (Androni Giocattoli – Venezuela).

Peloton Algemeen

In eerste instantie ontstond er een achtervolgende groep van 27 renners, maar deze groep met enkele favorieten werkte niet samen en werd weer ingelopen. De drie liepen ondertussen uit naar een maximale voorsprong van acht minuten.

Op de eerste beklimming van de San Luca kon Firsanov zijn vluchtgenoten van de dag niet volgen. Op de tweede beklimming moest ook Janse van Rensburg laten lopen en bleef Zilioli alleen over.

Achter de enige overgebleven leider ontstond een achtervolgend zestal: Franco Pellizotti (Androni Giocattoli – Venezuela), Davide Formolo (Cannondale), Francesco Bongiorno, Edoardo Zardini (Bardiani-CSF), Angel Madrazo (Caja Rural) en David Rebellin (CCC Polsat).

Bij de voorlaatste passage van de finishlijn had de eenzame koploper nog 45 seconden voorsprong, terwijl Formolo het moeilijk kreeg bij de achtervolgers. Zilioli werd pas teruggehaald op de laatste beklimming van de San Luca toen Madrazo ten aanval trok.Het was daarna Rebellin die de Spanjaard counterde en naar de zege reed.

De nu 43-jarige renner schrijft de Ronde van Emilië voor de tweede keer op zijn naam. In 2006 was hij ook al de winnaar van de eendagswedstrijd.

Rebellin Madrazo Pellizotti

Giro dell’Emilia 2014 (1.HC)
Uitslag: Bologna – San Luca (200 km)

1. flag-it Davide Rebellin (CCC Posat – Polkowice)
2. flag-es Angel Madrazo (Caja Rural – Seguros RGA) op 11s
3. flag-it Franco Pellizotti (Androni Giocattoli – Venezuela) op 15s
4. flag-it Edoardo Zardini (Bardiani – CSF) op 27s
5. flag-it Francesco Bongiorno (Bardiani – CSF) op 32s
6. flag-it Davide Formolo (Cannondale) op 36s
7. flag-it Gianfranco Zilioli (Androni Giocattoli – Venezuela) op 1m45s
8. flag-it Diego Rosa (Androni Giocattoli – Venezuela) z.t.
9. flag-es Marcos Garcia (Caja Rural – Seguros RGA) op 1m47s
10. flag-nl Michel Kreder (Wanty – Groupe Gobert) z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll