Davide Rebellin, beloftencompetitie, Talent Day Parkhotel Valkenburg, vacatures Wanty

Davide Rebellin, beloftencompetitie, Talent Day Parkhotel Valkenburg, vacatures Wanty

foto: Sirotti (archief)

maandag 7 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over een nieuwe beloftencompetitie, good old Davide Rebellin en de speurtocht naar nieuw talent voor het dameswielrennen.

Davide Rebellin is het winnen nog niet verleerd

Hij mag dan 46 jaar oud zijn en al sinds 1992 in het peloton fietsen, Davide Rebellin kan nog altijd winnen. In de Algerijnse wedstrijd Tour International de la Wilaya d’Oran (UCI 2.2) bezorgde hij zijn ploeg Sovac-Natura4Ever een dienst door de derde etappe te winnen. Zijn werkgever is naast half Belgisch ook deels Algerijns, met onder meer Youcef Reguigui in de gelederen. 

Na een etappe van 97 kilometer bleek good old Rebellin de beste van een groep van vier, voor zijn ploeggenoot Laurent Evrard en thuisrijder Azzedine Lagab. De rittenkoers eindigde vandaag met een ritzege voor Yacine Hamza en de eindzege voor Laurent Evrard. De laatste overwinning van Rebellin was nog niet zo heel lang geleden; in oktober 2017 won hij de vijfde rit van de Ronde van Iran.


KNWU en Belgische bond werken aan nieuwe beloftencompetitie

De terugkeer van een wedstrijdreeks voor beloften zit in de pijplijn. Volgens CyclingOnline is de KNWU de mogelijkheden aan het bekijken om met de Belgische bond een beloftencompetitie op te richten. Ook aan een samenwerking met Luxemburg wordt nagedacht. De Nederlandse wielerbond lijkt een viertal koersen in het zuiden van het land naar voren te schuiven, met deelname van districtsploegen en andere teams via een wildcard aan de start. 

Onlangs heeft de KNWU een rondgang gedaan naar de interesse in een dergelijk format voor U23-renners. In 2014 werd de beloftencompetitie in Nederland voor het laatst georganiseerd.


Vrouwenploeg Parkhotel Valkenburg zoekt nieuwe talenten

De wielerploeg van Parkhotel Valkenburg komt met een talentendag voor meiden. De #PushingDreams Talent Day is een beetje te vergelijken met de Rabobank Ardennen Proef, die door de KNWU en Rabobank altijd georganiseerd werd voor talentvolle renners en rensters. Op 20 juni zal de vrouwenploeg, in samenwerking met HAN SENECA, in Nijmegen talenten tussen de 17 en 23 jaar testen. Van de deelneemsters krijgt een iemand een stagecontract bij de UCI-ploeg van onder meer Lorena Wiebes en veldrijdster Sophie de Boer. Klik hier voor meer informatie over de Talent Day.


Kok en buschauffeur gezocht bij Wanty-Groupe Gobert

Vacature-alert! De Belgische ProContinentale wielerploeg Wanty-Groupe Gobert is naarstig op zoek naar nieuwe werknemers. Voor het Critérium du Dauphiné en de Tour de France zoekt de formatie van manager Hilaire Van der Schueren een chefkok, terwijl ook een plekje vrij is achter het stuur van de teambus. Voor het volledige seizoen zoekt de ploeg iemand met rijbewijs D die de ploegbus kan rondrijden. Ook zal de chauffeur na de koersen renners moeten masseren. Avonturiers en geïnteresseerden kunnen zich melden bij de ploeg.

Dit artikel delen:

14 Reacties

zipp404 7 mei 2018 om 20:09

Edit redactie: We hebben het aangepast!

JaBo 7 mei 2018 om 20:27

Bij Wanty zoeken ze een chauffeur die ook moet masseren. Misschien iets voor ex staatssecretaris Teeven?

xistnc 7 mei 2018 om 21:50

Ik dacht even dat Rebellin zijn naam had verbonden aan een beloftencompetitie ;)

jjeras 7 mei 2018 om 22:06

Fijn zo’n Rebellin. Dat je ook op 46 jarige leeftijd nog competitief kunt zijn. Stemt me hoopvol.

Romāns Vainšteins 7 mei 2018 om 22:55

Jammer dat ik geen bus mag besturen en niet op topniveau masseer want een jaartje in die functie met Hilaire op stap lijkt me iets waar je nog veel verjaardagsfeestjes mee vooruit kan.

Heerlijk dat.

Lopopodium 7 mei 2018 om 23:00

Een buschauffeur zoeken die ook nog (goed?) kan masseren lijkt me lastiger vinden dan een goede masseur die ook een bus kan besturen.

Romāns Vainšteins 7 mei 2018 om 23:02

Ik masseer beter dan ik bus rijd dus misschien toch maar de gok wagen.

Romāns Vainšteins 7 mei 2018 om 23:04

En we zijn nog niet van Rebellin af want waar vind je nou een ploegleider met meet uitgenastheid en ervaring ?

rvb 7 mei 2018 om 23:55

Masseren kun je dat leren? lol . Kan wel gassen op een bus lol.

Il Squalo 8 mei 2018 om 00:13

Wat een amateurisme bij Wanty-Group Goubert. Zo kort voor de Tour nog een nieuwe chef kok aanwerven? Een bus chauffeur die de renners ook moet masseren? Jezus, stop dan gewoon met je ploeg als je het zo slecht doet.

52voor11achter 8 mei 2018 om 01:00

Graag alleen over Rebellin berichten als hij stopt. Kan hij een boek gaan schrijven…

Stenalic 8 mei 2018 om 03:10

lol

west 8 mei 2018 om 07:14

Ik heb een Brommercertificaat en kan heel goed kietelen.. Dat moet toch ook voldoende zijn bij Wanty?

Zjoske 8 mei 2018 om 10:58

@Squalo
TIssue nodig, droeftoeter?

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair