‘Davide Cassani weg als bondscoach Italië’

zaterdag 31 juli 2021 om 09:03
‘Davide Cassani weg als bondscoach Italië’

foto: Cor Vos

De Olympische Spelen lijken voor Davide Cassani zijn laatste wedstrijd als bondscoach van de Italiaanse wielerploeg te zijn geweest. Dat brengt La Gazzetta dello Sport naar buiten. Mogelijk wordt Gianni Bugno, momenteel nog voorzitter van rennersvakbond CPA, zijn opvolger.

Het vroegtijdige vertrek van Cassani uit Tokio is de aanleiding voor Italiaanse media om te speculeren over de toekomst van de bondscoach. Er werd namelijk verwacht dat hij ook aanwezig zou zijn als staflid bij het baanwielrennen, dat na het weekend pas begint in Japan.

Volgens La Gazzetta wordt gesproken van een ingreep van de Italiaanse wielerbond, oftewel ontslag. Bondsvoorzitter Cordiano Dagnoni van FCI vertelt dat de terugreis van Cassani al voorzien was. “Vanwege de speciale regels van deze Olympische Spelen is het de bedoeling dat je binnen 48 uur na je eigen discipline moet terugkeren naar je eigen land”, vertelt hij aan de krant.

“Helaas was het niet mogelijk om hem bij ons te houden in Tokio voor de baanwedstrijden die maandag starten. Wat betreft de toekomst wil ik de evaluaties afwachten die eind augustus gepland staan in Val di Sole”, aldus Dagnoni.

‘Ook over mijn rol zullen we gaan praten’
Zelf heeft Cassani na zijn thuiskomst ook gereageerd op de situatie. “Ik ben er rustig onder, maar het lijkt me goed als we er eerst over gaan praten. Ik heb de opmerkingen van de bondspresident niet gehoord, omdat ik onderweg was. We gaan als fatsoenlijke mensen met elkaar praten voordat we uitspraken erover gaan doen. Ook over mijn rol zullen we gaan praten”, zei de bondscoach tegen persbureau ANSA.

Volgens de roze sportkrant wordt Gianni Bugno genoemd als opvolger van Cassani als bondscoach van de wielerploeg. De 57-jarige Bugno, tweevoudig wereldkampioen, werkt sinds 2010 als voorzitter van de CPA. Bij Tuttobiciweb wordt ook Davide Bramati (ploegleider van Deceuninck-Quick-Step) naar voren geschoven.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 31 juli 2021 om 09:46

Dus hij is nu in Italie gesignaleerd, terwijl hij zei in Japan te zijn ;)

vanSpringel 31 juli 2021 om 10:46

Nou, bietje onze Rasmussen verlinken. Zal ‘m leren.

Ronellenfitsch 31 juli 2021 om 09:54

De bobo’s schuiven een soortgenoot naar voren …

DMenchov 31 juli 2021 om 10:25

In Italie mag men klaarblijkelijk dus écht geen fouten maken! Dan hebben we het in Nederland toch nog goed…

Ronellenfitsch 31 juli 2021 om 12:12

Het ligt er vooral aan wie de fout maakt, Italië heeft geen gebrek aan mensen met enige zonden op invloedrijke posities …

de nieuweMerckx 31 juli 2021 om 13:07

Jammer. De laatste jaren lijkt er toch langzaam iets ten goede te veranderen in Italië (maar mogelijks heeft dat niks met Cassani te maken).

Willem Kieft 31 juli 2021 om 13:51

Oh, ik zat juist na te denken over hoe hondsberoerd het Italiaanse wielrennen er m.i. voor staat. M.u.v Ganna is er eigenlijk geen enkel lichtpuntje. Ze hebben natuurlijk altijd wel wat sub toppers, gewoon omdat een wielerland met zo’n grote bevolking dta statistisch nu eenmaal altijd wel zal hebben, maar het ontbreekt naast Ganna aan een absolute topper, de subtop is dun bezaaid en er zijn nauwelijks nieuwe talenten in aantocht,

Headlines

Materiaalzone

Populair