Davide Ballerini verdedigt titel niet in Omloop: “Bewuste keuze”

dinsdag 22 februari 2022 om 18:57
Davide Ballerini verdedigt titel niet in Omloop: “Bewuste keuze”

foto: Cor Vos

Davide Ballerini is zaterdag een opvallende afwezige in Omloop Het Nieuwsblad. De Italiaan is er in de klassieker niet bij om zijn titel van het voorbije jaar te verdedigen. Volgens zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl is dat een ‘bewuste keuze die al maanden geleden is gemaakt’.

Ballerini schoot vorig seizoen uit de startblokken door de eerste twee etappes van de Tour de La Provence en de Omloop te winnen. Het bleken achteraf zijn enige successen van 2021. “Davide zat daar al compleet op zijn voorjaarspiek na een Ronde van de Provence waarin hij twee etappes won”, vertelt ploegleider Wilfried Peeters in gesprek met Het Nieuwsblad. “Daarna stelden we vast dat het alleen maar bergaf ging en dat hij op het tandvlees het einde van de campagne van de Vlaamse kasseiklassiekers in april haalde.

Om die reden laat de Italiaanse renner Omloop Het Nieuwsblad deze keer links liggen. “Het is op Davides uitdrukkelijke vraag dat hij er niet bij is. We hebben dat dan samen bekeken met het team. Al tijdens de decemberstage vroeg hij of hij deze keer de Belgische opener kon overslaan”, zegt Peeters verder. “Het is de bedoeling dat hij nu wel zijn eerste piek in april haalt. Tot en met Parijs-Roubaix, die later ligt dan andere jaren. Waardoor je dus conditioneel een week langer moet overbruggen.”

Tirreno-Adriatico
Ballerini trapte zijn seizoen begin februari af met de Saudi Tour, waarin hij onder andere een keer derde werd. Enkele dagen na afloop van die ronde was hij positief getest op het coronavirus en moest hij de Tour de La Provence aan zich voorbij laten gaan. Ondertussen heeft hij zijn training hervat en is hij zich op de vulkaan El Teide op Tenerife zich aan het voorbereiden op het vervolg van het seizoen. Normaal gesproken wordt Tirreno-Adriatico (7-13 maart) zijn eerstvolgende koers als opstap naar Milaan-San Remo (19 maart).

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dikke Vrouw 22 februari 2022 om 19:41

Wat moet het enig zijn eens naar de teide te gaan en een hoop selfies met die jongens te verzamelen

peter s 22 februari 2022 om 20:05

Nou poeh,niemand kan bijna wachten

Romāns Vainšteins 22 februari 2022 om 20:43

Hoe weet je nou of ze dezelfde hobby hebben? Of bedoel je usfies?

Adorni 23 februari 2022 om 07:46

Ik vond het al raar dat Ballerini niet leek voor te komen in de voorjaarsplannen. Na zijn overwinning in de Omloop hoorde ik uitspraken van the wolfpack dat hij niet moest onderdoen voor de grote 3.

Ik begrijp eigenlijk niet waarom QS, met de ruime klassiekerkern die ze hebben, een renner die op zijn tandvlees zit, selecteert voor de Ronde. Zelf heb ik de indruk dat Ballerini minder goed is dan ze dachten, toevallig heel vroeg in vorm en gewonnen.

Romāns Vainšteins 23 februari 2022 om 08:20

Vorig jaar de ronde heeft ie gewoon prima in dienst gereden van het winnende team, iets wat je makkelijk mist wanneer je van hem een kopman gemaakt hebt ook mbt 250+ koersen. En de ‘uitspraken’ van ‘ze’, ja die plaats ik meestal in eigen perspectief, werkt beter.

Dit jaar zal het juist wellicht wat beter zijn in de verder weg gelegen klassiekers vanwege zijn latere start. Is gewoon een goed renner om er bij te hebben.