Davide Ballerini is klimmers te snel af in Memorial Marco Pantani

Davide Ballerini is klimmers te snel af in Memorial Marco Pantani

foto: Sirotti

zaterdag 22 september 2018 om 16:13

Davide Ballerini is de winnaar geworden van de Memorial Marco Pantani. De coureur van Androni Giocatolli-Sidermec toonde zich na een koers van tweehonderd kilometer de snelste van een kopgroep van achttien renners voor David Gaudu en Francesco Gavazzi.

Koersen als de Coppa Sabatini en de Memorial Marco Pantani onthullen: Il Lombardia is om de hoek. Voor een aantal aanwezige renners lag de focus vandaag niet op het voorbereiden op het monument uit Lombardije, maar op het WK op de weg, dat volgende week plaatsvindt.

Vroege vlucht ziet de koers vroeg ontbranden
Samuele Battistella, Alessandro Tonelli, Daniel Turek, Alexander Evthusenko en Davide Gabburo hoefden zich om dat WK geen zorgen te maken en trokken al vroeg op de dag ten aanval. Samen reden de coureurs een voorsprong van maximaal zes minuten bij elkaar. Toen er reuring in het peloton ontstond, verdween deze voorsprong vervolgens als sneeuw voor de zon.

Achttien renners blijven over
Dario Cataldo, Nairo Quintana en Domenico Pozzovivo staken op honderd kilometer van de finish vervolgens de lont in het kruitvat. Toen ontbrandde de koers definitief. Na enkele schermutselingen vonden achttien renners elkaar die het vol zouden houden tot de finish. Daarbij zaten onder meer Vincenzo Nibali, Edward Dunbar, Franco Pelizotti, Warren Barguil en Guillaume Martin. De voorsprong liep met nog vijftien kilometer te gaan op naar bijna drie minuten; toen begon het pokeren om de zege.

Nibali doet ultieme poging, Ballerini wint
Enkele losse flodders leidden tot niks, maar toen Nibali op drie kilometer van de meet ten aanval trok, leek de vogel gevlogen. De winnaar van Milaan-San Remo reed solo onder het vod van de laatste kilometer door, maar werd daarna nog teruggepakt. In de sprint was het vervolgens Ballerini die de zege voor zich opeiste.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Geflitst 22 september 2018 om 16:19

1 en 3: dikke punten voor Androni in dat Italiaans klassement daar.

0
wiebipedia 22 september 2018 om 16:50

Meurisse er ook weer lekker bij

0
LyndaLid 22 september 2018 om 18:11

Hmmmm dus Nibali heeft opeens de vorm om in de absolute aan te vallen? Iemand dit gezien?

Ik blijf het een apart fenomeen vinden. Hij was in de Vuelta gewoon ronduit slecht, terwijl ie toch voor ritwinst in de derde week wilde gaan, en nu voor het WK zal de vorm er opeens weer zijn?

0
Joachim 22 september 2018 om 18:20

Slecht? Lang niet in topvorm, maar hij werd toch gestaag beter. Nibali kon in een vlucht toch lang meegaan en nog wat nuttig kopwerk doen voor Izagirre. Nog vrij ver van zijn beste niveau, maar was al best goed in de derde week.

0
Mwielerfan 23 september 2018 om 00:21

Dit is niet de meest zwaar bezette koers hé.

0
miguelon 22 september 2018 om 19:34

Zoals steeds zal Nibali er wel staan op zijn vooraf uitgezette doelen.

0
Jacco van Stierop 22 september 2018 om 21:36

“De winnaar van Milaan-San Remo reed solo onder het vod van de laatste kilometer door, …”
Nee, Nibali werd vlak daarvoor al in de kraag gegrepen, Cattaneo kwam als eerste van de groep onder de rode vod door, de sprint van Ballerini voorbereidend.
De Vuelta was een ideale manier voor Nibali om weer in vorm te geraken, hij heeft zich bergop, bergaf en sleurend aan kop goed getest. Vandaag dus weer een proeve, gewoon op het vlakke en Masnada kreeg het harkend niet dicht, Cattaneo moest het uiteindelijk opknappen. Nibali heeft nog een week om de puntjes op de i te zetten. Gemakshalve ga ik maar van uit dat hij er dan staat, ja.

0
SCIC 23 september 2018 om 06:58

Hoe staat Androni er voor in de Italiaanse competitie. Hiermee slaan een mooie slag, waarschijnlijk wordt het tussen hen en Nippo. Overigens vind ik dat zowel Androni als Nippo in de Giro thuishoort.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone