David Gaudu zegeviert in slotrit Ronde van Luxemburg, Joao Almeida grijpt eindzege

zaterdag 18 september 2021 om 15:06
David Gaudu zegeviert in slotrit Ronde van Luxemburg, Joao Almeida grijpt eindzege

foto: Cor Vos

De Fransman David Gaudu heeft de slotrit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. De renner van Groupama-FDJ had aan een aanval in de slotmeters genoeg om Joao Almeida, Pierre Latour en Marc Hirschi van zich af te houden. Almeida trok de eindzege naar zich toe.

De Ronde van Luxemburg eindigde zaterdag met weer een heuvelachtige etappe. In de hoofdstad kregen de overgebleven renners na veel hoogtemeters in de openingsfase nog eens drie lokale omlopen van elf kilometer voorgeschoteld, met daarin twee pittige kuitenbijters.

Joao Almeida zou zijn leiderstrui niet meer kwijtraken. Na winst in de openingsrit en twee tweede plaatsen in rit twee en rit vier was zijn voorsprong op naaste concurrent Marc Hirschi onoverbrugbaar, namelijk 43 seconden.

Vlucht met Vergaerde, Reichenbach valt aan in laatste tien kilometer
Een vlucht met Ben King, Otto Vergaerde, Morten Hulgaard en Kenny Molly bleek ongevaarlijk te zijn voor het klassement. Al vroeg in de 184 kilometer lange etappe reden zij een voorsprong van enkele minuten bij elkaar. Toen de mannen in het peloton echter begonnen te rijden, zat hun poging er snel op.

In de laatste kilometers was het Sébastien Reichenbach (Groupama-FDJ) die probeerde een sprint te voorkomen en ten aanval trok. De Zwitser hield het enkele kilometers vol, maar op vijf kilometer van de finish werd zijn aanval geneutraliseerd.

Gaudu en Almeida winnaars van de dag
In de laatste oplopende stroken noteerden we nog pogingen van Nairo Quintana, Oier Lazkano en Benoit Cosnefroy, maar zij zouden er niet in slagen om de rit te winnen. De timing van Gaudu even later was een stuk beter: hij zou in Luxemburg-Stad de zege naar zich toetrekken, voor eindwinnaar Almeida, Latour en Hirschi.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Willem Kieft 18 september 2021 om 15:19

Organisatie en renners hebben er dit jaar een leuk rondje van gemaakt.

0
Wheely 18 september 2021 om 15:26

Dit zou zomaar een WT rondje kunnen worden op deze manier.

0
Willem Kieft 18 september 2021 om 15:36

Deze plek op de kalender en minder sprinten heeft het veel leuker gemaakt. Met een deelnemersveld als dit kom je ook langzaam richting WT. Eigenlijk is dit een veel leukere ronde dan de Benelux Tour die sowieso alleen in BE en NE komt.

0
Tuubke 18 september 2021 om 15:39

Hoogste tijd dus voor een échte BeNeLux tour, waar in elk van de drie landen de sterkste punten worden benut: winderige vlakke etappe in NL, kuitenbijters met kasseien in B en leuke klimmetjes zoals deze week in Lux.

0
Willem Kieft 18 september 2021 om 16:03

Dan kan je echt een mooi rondje krijgen. Nu is de Eneco/BB/Benelux Tour toch min of meer vleesch noch visch.

0
Kopinkas 18 september 2021 om 15:39

Foto is van Gaudu’s winst in de Faun-Ardèche Classic.
Hou wel van Gaudu’s onbevangen koersstijl.

0
xistnc 18 september 2021 om 18:24

Slotetappes zijn prima aan hem besteed.

0
Wim Kruithof 18 september 2021 om 17:01

mooie rittenkoers en wederom Almeida ijzersterk. Toch wel een klasbak en uitstekende aankoop van UAE…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone