David Gaudu zegeviert in Faun-Ardèche Classic
foto: Cor Vos
Julian Dubbeld
zaterdag 27 februari 2021 om 16:25

David Gaudu zegeviert in Faun-Ardèche Classic

David Gaudu heeft de Faun-Ardèche Classic gewonnen. De Fransman van Groupama-FDJ bleef na 171 kilometer wedstrijd over met Clement Champoussin, die hij naar de tweede plaats verwees. Hugh Carthy werd derde.

Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep met vier renners. Orluis Aular (Caja Rural-Seguros RGA), Rui Oliveira (UAE Team Emirates), Valentin Ferron (Total Direct Energie) en Stuart Balfour (Swiss Racing Academy) reden een voorsprong van vier minuten bij elkaar.

In het peloton controleerden Cofidis en Groupama-FDJ de voorsprong. Met nog 25 kilometer te gaan haalden zij de kopgroep weer bij. Kopmannen Guillaume Martin en David Gaudu mochten het daarna proberen zelf af te maken. Daar hadden zij nog drie noemenswaardige heuvels de tijd voor: de steile Mur du Cornas, de lange Côte de Saint-Romain-de-Lerps en de steile Côte du Val d’Enfer.

Op die eerste heuvel ontbrandde de finale. Na een aanval van Laurens Huys bleven er negen renners vooraan over: Huys, Martin, Gaudu, Carthy, Champoussin, Victor Lafay, Aurelien Paret-Peintre, Aleksandr Vlasov en Simon Carr.

Carthy, Champoussin en Gaudu blijven over
De Côte de Saint-Romain-de-Lerps bracht daarna drie kandidaat-winnaars bij elkaar. Carthy plaatste een beslissende aanval en ging even alleen aan de leiding, maar zag ook snel weer Champoussin en Gaudu aansluiten.

Die drie renners leken vervolgens naar de laatste beklimming van de dag te rijden, tot de Brit moest lossen in de afdaling. Op de Val d’Enfer streden Gaudu en Champoussin uiteindelijk om de overwinning. De twee Fransen bestookten elkaar tevergeefs met aanvallen. Een sprint wees vervolgens de winnaar aan: Gaudu.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
27 februari 2021 16:26
Mooie finale. Gaudu sterk, bijgehaald worden door de twee en dan toch nog winnen.
27 februari 2021 16:34
Gaudu'tje, verder ook allemaal mooie namen in de top 10.
27 februari 2021 16:46
Toen Gaudu en Champoussin bij de Brit aansloten ging Gaudu alleen op pad. De twee konden daarna het gat weer dichten. Op de Val d'Enfer bleef MC Carthy met hangen en wurgen erbij. Pas na de Val d'Enfer, in de afdaling moest MC Carthy lossen. Daarna werkten de Fransen goed samen om Hugh op afstand te houden (een vijftal seconden). In de sprint die Champoussin als eerste aanging met Gaudu op kop won David probleemloos.
27 februari 2021 16:59
Mooie top tien, mooie winnaar.
27 februari 2021 17:14
Quinn Simmons zal meerdere koersen winnen dit jaar.
    27 februari 2021 19:07
    Waarop baseer je dat?

    Het enige wat we uit deze wedstrijd kunnen concluderen is dat hij duidelijk niet goed genoeg is om een klimkoers te winnen en 2e wordt van het groepje op 46 sec, maw een goede sprint heeft...
    27 februari 2021 20:37
    Ik hoop het! En dat Been dan verslag moet doen, heerlijk!
    28 februari 2021 08:05
    Wellicht op het gegeven dat hij als niet klimmer hier gewoon bij de betere klimmers hoorde?
27 februari 2021 17:57
Simmons zowat de enige niet-klimmer in de top 20 of zelfs top 50.
    27 februari 2021 19:14
    Klopt. Ik verwacht er erg veel van dit jaar.

Reacties zijn gesloten.