David Gaudu na tweede ritzege: “Ik vreesde de klassementsrenners achter me nog”

zaterdag 7 november 2020 om 17:55
David Gaudu na tweede ritzege: “Ik vreesde de klassementsrenners achter me nog”

foto: Cor Vos (archief)

David Gaudu kan terugkijken op een uitstekend Vuelta. Zaterdag boekte de Fransman zijn tweede ritzege op de Alto de La Covatilla. Daardoor steeg Gaudu naar de achtste plaats in het klassement. “Ik vreesde de klassementsrenner nog even achter me.”

Die kwamen uiteindelijk niet. “Ik wist het af te maken”, gaat de gelukkige Gaudu verder in het flashinterview na afloop. “Ik ben gewoon volle bak omhoog gereden. Dat bleek voldoende te zijn om iedereen achter me te laten. De wind op kop was vandaag ook nog eens een extra uitdaging.”

“Ik ben geen grote kampioen, maar heb toch twee etappes gepakt in deze Vuelta”, gaat hij verder. “Ik dacht als Wellens twee keer kan winnen, waarom kan ik dat dan niet? Ik wist vooraf dat het slechte weer me wel beviel.”

Tot slot wil Gaudu zijn ploegmaat Bruno Armirail bedanken, die zich zaterdag wederom inzette voor zijn kopman. “Hij heeft heel veel werk verricht in de kopgroep, dus moet ik hem bedanken. Hij is een geweldige ploegmaat, de beste van de wereld.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

F4L 7 november 2020 om 18:02

Knap gereden van hem (en zijn ploegmaat) pakt toch twee ritoverwinningen mee.

Wim Kruithof 7 november 2020 om 18:37

als rittenkaper absoluut top, Gaudu, maar ik had hem na de eindzege van ‘L Avenir wel meer toegedicht dan dit. Hoop dat hij ook nog klassementen gaat winnen. Frankrijk hunkert ernaar en plakt die sticker steeds op Bardet en Pinot, waarbij met name Pinot de last niet dragen kan.

KimJungPoels 7 november 2020 om 20:31

Is ook pas net 24 natuurlijk. De jonkies komen er extreem hard doorheen natuurlijk de laatste twee jaar, maar er zijn er nog steeds genoeg die wat langer nodig hebben. ;)

Westfalen 7 november 2020 om 23:14

Knap gereden van dit duo. Armirail die zich helemaal leeg rijdt en Gaudu die het afmaakt.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair