David Gaudu mag zich als kopman bewijzen in de Tour de France

dinsdag 19 januari 2021 om 14:24
David Gaudu mag zich als kopman bewijzen in de Tour de France

foto: Cor Vos

David Gaudu mag zich dit jaar als klassementsrenner van Groupama-FDJ bewijzen in de Tour de France. De beloftevolle klimmer zal aan de Franse ronde beginnen als kopman voor het klassement, zo laat zijn ploeg vandaag weten tijdens een online perspresentatie.

Nu Thibaut Pinot zich richt op de Giro d’Italia, ligt de weg open voor Gaudu om het eens als kopman in de Ronde van Frankrijk te proberen. De 24-jarige renner is niet de enige blikvanger bij Groupama-FDJ, aangezien de WorldTour-formatie van manager Marc Madiot ook rekent op de snelle sprintbenen van Arnaud Démare.

Gaudu maakte vorig jaar indruk in de Vuelta a España. De ranke klimmer won met verve twee zware bergetappes (naar de Alto de la Farrapona en de Alto de la Covatilla) en eindigde uiteindelijk als achtste in het algemeen klassement. Het verschil met eindwinnaar Primož Roglič was iets minder dan acht minuten.

Groupama-FDJ rekent in de aankomende Tour ook op Valentin Madouas. De 24-jarige heuvelspecialist reed vorig jaar ook al de Tour en eindigde na drie weken koers als 27e in het eindklassement. Madouas heeft vandaag overigens ook zijn aflopende contract verlengd met nog eens drie seizoenen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

S'mon 19 januari 2021 om 14:45

Hopelijk maken ze geen Bardet of Pinot van hem.

Lalsacien 19 januari 2021 om 15:19

Laat Gaudu zijn eigen weg zoeken! Maar wat is er mis met Bardet en Pinot ?

Verweggistan 19 januari 2021 om 15:26

Alle druk en hoop van Frankrijk op hun frêle schouders, waardoor ze nauwelijks vrijuit kunnen koersen en liever de Giro gaan rijden.

S'mon 19 januari 2021 om 16:10

@Lalsacien, zoals Verweggistan het zegt hierboven, de druk op jonge leeftijd om de nieuwe Franse Tourwinnaar te worden.

Lalsacien 19 januari 2021 om 18:54

@S’mon dus met Bardet en Pinot is niets mis!

Davide Lappartiente 19 januari 2021 om 15:06

Zijn tijdrit schiet wat tekort om een echte ronderenner in spe te zijn. Een overwinning uit de ontsnapping is wel wat minder waard dan rechtstreeks tegen de favorieten te strijden. Maar hij is nog niet vaak als kopman gestart dus mag hij nu alle kansen daartoe krijgen.

joowii 19 januari 2021 om 16:09

Lekker vrijuit aanvallen in de bergen en zien waar het schip strand zou mooi zijn. Mooie renner.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone