David Gaudu brengt Groupama-FDJ succes: “We moesten er het beste van maken”

zaterdag 31 oktober 2020 om 17:53
David Gaudu brengt Groupama-FDJ succes: “We moesten er het beste van maken”

foto: Cor Vos

Het zat Groupama-FDJ in de Ronde van Frankrijk en Ronde van Spanje niet mee met de valpartij in Frankrijk en de opgave in Spanje van kopman Thibaut Pinot. Het succesje van David Gaudu zaterdag op de Alto de la Farrapona maakte zaterdag dan nog veel goed. “We moesten er maar het beste van maken.”

“De ploeg begon de afgelopen dagen te mokken”, doet de ritwinnaar zijn verhaal in het flashinterview. “Het is allemaal niet super voor ons geweest met de opgave van Pinot. Vandaag voelde ik me aanvankelijk ook niet super.”

“Gelukkig voelde ik me beter en beter worden. Om te winnen wist ik dat ik een serieuze punch er uit moest gooien om Marc Soler te kloppen. Daarom heb ik gewacht tot de laatste tweehonderd meter. In de laatste honderd meter hoefde ik alleen nog maar door te rijden om zeker te zijn van mijn zege.”

De 24-jarige Gaudu maakte door zijn ritzege een sprong in het klassement naar de twaalfde plaats. De Fransman is zaterdag de eerste tien renners tot op negentien seconden genaderd.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Dr op en dr over 31 oktober 2020 om 18:31

Eeeeuh kopman Pinot ?? Die had al ruim van te voren aangegeven niet voor een klassement te rijden en hier vooral te zijn om Gaudu te ondersteunen.

https://rmcsport.bfmtv.com/cyclisme/vuelta-pinot-sans-ambition-au-general-gaudu-avec-une-carte-a-jouer-1993759.html

Daarom juich ik nog eens extra hard voor de 100 puntjes die Gaudu voor me gescoord heeft vandaag.

Merci Gaudu :D

Lalsacien 31 oktober 2020 om 20:16

Alleen in de Tour hebben ze geen etappe gewonnen als het om de grote rondes gaat.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone