David Dekker start na Giro-opgave in Veenendaal: “Longen stonden in brand”
foto: Cor Vos
Julian Dubbeld zaterdag 20 mei 2023 om 14:16

David Dekker start na Giro-opgave in Veenendaal: “Longen stonden in brand”

David Dekker was vanochtend een opvallende aanwezige bij de start van Veenendaal-Veenendaal. Een week na zijn opgave in de Giro d’Italia hervat hij het koersen in Veenendaal alweer.

“Het kan beter”, vertelt de coureur van Arkéa-Samsic bij WielerFlits. “Om eerlijk te zijn had ik nu liever nog in de regen in de Giro d’Italia gereden. Ik was daar echt echt gestart met het doel om uit te rijden, maar door omstandigheden is dat niet gelukt.”

Die omstandigheden waren niet zijn valpartij na de finish in de rit na Salerno – daar kwam de Noord-Brabander bijna ongeschonden vanaf – maar allergieën en astma. “Elke dag stonden mijn longen volledig in brand. Elke dag werd het erger en erger. Het ging echt niet meer. In de rit waarin ik afstapte reed ik met 350 watt een berg omhoog, maar kon ik nauwelijks nog ademhalen.”

foto: Cor Vos

Ondanks de vroege DNF van Dekker kijkt de 25-jarige sprinter toch ook wel met een goed gevoel terug op de Giro. “Die tweede plek was super, supermooi”, gaat hij verder. “Hoe het met de ploeg was, en wat ik heb gedaan, biedt veel perspectief voor de toekomst. Oké, het sprintersveld was niet wereldtop, maar wie er niet is, kun je ook niet kloppen.”

In Veenendaal-Veenendaal vanmiddag zal Dekker waarschijnlijk niet aan sprinten toekomen. “Mijn conditie is dik in orde, hoor. Maar met mijn longen en de medicijnen zal het nog wel een aantal weken duren voor ik weer helemaal in orde ben. Als je longen niet meewerken, kun je niet heel erg veel.”

 
4 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2023
Dus hij stapt af omdat hij duidelijk niet fit is, maar moet dan een paar dagen later alweer aan de bak in een andere koers terwijl hij naar eigen zeggen nog altijd niet terug fit is? Sterk werk van Arkea zeg.
20 mei 2023
Of het nou slim is om nou alweer te gaan koersen in plaats van wat uit te zieken. Maar bij Arkea hebben ze dus andere ideeen...
Neem dan echt rust ..
20 mei 2023
Dat mag toch alleen met toestemming van de Giro-organisatie? Die zal er dan wel zijn.

Reacties zijn gesloten.