David Dekker reageert op zware crash in Burgos: “Niets gebroken, behalve mijn moraal”
foto: Cor Vos
woensdag 3 augustus 2022 om 18:32

David Dekker reageert op zware crash in Burgos: “Niets gebroken, behalve mijn moraal”

David Dekker zit er helemaal doorheen na zijn zware valpartij in de finale van de tweede rit van de Vuelta a Burgos. De sprinter van Jumbo-Visma maakte op 500 meter van de finish een harde smakker toen hij de controle verloor op een verkeersdrempel. “Het gaat goed, kijkend naar wat er gebeurd is. Het lijkt erop alsof niets gebroken is, behalve mijn moraal”, zegt Dekker.

“Ik heb wel heel veel verwondingen”, gaat hij verder in zijn korte statement op social media. Hoe heeft de valpartij, die op hoge snelheid plaatsvond in aanloop naar een massasprint, kunnen gebeuren? “Ik zag de verkeersdrempel niet aankomen en met die hoge snelheid in een dalend stuk ben ik volledig de controle verloren. Ik hoop oprecht dat iedereen die betrokken is bij de valpartij oké is en snel zal herstellen.”

Op het moment van zijn valpartij reed Dekker in derde positie van het peloton. Edoardo Affini en Timo Roosen reden voor hem, terwijl Chris Harper hem miraculeus kon ontwijken. Het werd dan ook een 1-2-3’tje voor Jumbo-Visma, met Roosen als winnaar. De rest van het peloton was uitgeschakeld na de crash van de 24-jarige Dekker, die gaat vertrekken bij de Nederlandse ploeg en sowieso een ongelukkig seizoen doormaakt.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
3 augustus 2022 18:42
Neemt zijn verantwoordelijkheid voor de crash en dus kan de organisatie volgend jaar er nog een paar drempels bijgooien. Amusement gegarandeerd.
  3 augustus 2022 20:22
  Wielerkoersen vinden nog steeds op de openbare weg plaats. Volgens mij hadden ze de drempel al een keer eerder genomen (plaatselijk circuit). Schuld ligt volledig bij de renners. Er zijn maar heel weinig massasprints waar er niet gevallen wordt. Zelfs op 4-baans autoweg presteren ze het nog om te vallen. Dus die verwijten naar het parkoers constant raken kant noch wal. Op de openbare weg zijn er nu eenmaal heel veel obstakels en valpartijen zijn inherent aan de wielersport.
  Ik kan ook niet zeggen dat ze dan voortaan binnen moeten gaan fietsen, want ook op de baan zijn er de afgelopen periode behoorlijke valpartijen gebeurd, maar dat zal dan ook wel aan de baan liggen...
  3 augustus 2022 21:03
  @skylimit Welk deel van de UCI reglementen is voor jou niet duidelijk? (“There must be no obstacles such as road narrowings, traffic islands and speed bumps in the final kilometre.”). Met deze reglementen is het feitelijk onmogelijk om de schuld volledig bij de renners te leggen.
3 augustus 2022 19:04
Hij zat trouwens wel echt goed, en veel van zijn strafste concurrenten niet. Anders had deze heel goed voor David kunnen zijn.
  3 augustus 2022 19:21
  Zullen we nooit weten.

  Maar als je als jumbo op 500 meter nog met 2 man voor je sprinter zit en nog 1 man achter je sprinter doe je t goed ja.
3 augustus 2022 19:08
Wordt het niet tijd dat ploegen en renners hun vetantwoordelikkheid nemen en eeigeren om jier te sprinten. Veel te veel gevaarlikke aankomstem. 3 naar 2 baans in een bocht. Finishlijn in een bocht. Is allemaal te gek voor woorden. Is in diverse rescties al verwoord. Gezondheid renners is dus ondergeschikt aan spektakel.
  3 augustus 2022 19:39
  Hele dag op terras gezeten in het zonnetje of dikke vingers?
  Hoewel een combinatie natuurlijk ook goed mogelijk is ;)
  3 augustus 2022 19:47
  @Sjonge Jonge: hihihi!
  3 augustus 2022 20:18
  Baardmans volgens mij heb je het over de ronde van Polen!?
3 augustus 2022 19:49
Niet op terras maar reclame in de weg. Ploegen dienen eigen verantwoordelijkheid te nemen bij gevaarlijke aankomsten. Bv rustig naar de finish rijden en de afslag auto's en motoren nemen
3 augustus 2022 19:53
Hopelijk komt hij er goed doorheen. Een overwinning had hij trouwens wel goed kunnen gebruiken.
3 augustus 2022 20:20
Het kan er nog wel bij voor hem, dit seizoen...

Hopen dat hij volgend jaar bij een ander team een herstart á la Taco kan maken. Arkea zou mooi zijn, met al die kleinere Franse wedstrijden op het programma. Denk dat hij daarin best leuke dingen zou kunnen laten zien.

Reacties zijn gesloten.