Datum arbitragezaak Peter Sagan bekend

maandag 13 november 2017 om 10:18

Foto: BORA-hansgrohe

De arbitragezaak van BORA-hansgrohe en Peter Sagan tegen de UCI over zijn uitsluiting tijdens de Tour de France van dit jaar zal plaatsvinden op 5 december. Het CAS, het internationale sporttribunaal, dat de aanklacht zal behandelen, heeft dat bekendgemaakt via een lijst met aankomende rechtszaken.


De arbitragezaak moet duidelijk maken of de veelbesproken beslissing van de wedstrijdjury om Peter Sagan te diskwalificeren terecht is. De wereldkampioen was een van de betrokkenen bij de val van Mark Cavendish in de sprint van de vierde etappe van de Tour de France. Cavendish brak bij die val zijn schouderblad en moest daardoor de Tour verlaten.

De dag na zijn uitsluitsel liet Sagan al weten zijn straf te accepteren, maar het er zeker niet mee eens te zijn. Twee dagen later stapte zijn ploeg BORA-hansgrohe naar het CAS om hem terug in de koers te krijgen, maar zonder succes.

De teammanager van BORA-hansgrohe, Ralph Denk, en de perschef van de ploeg willen voorlopig niet reageren op de rechtszaak, meldt Cyclingnews.

31 Reacties

schipperaar 13 november 2017 om 16:33

@wf
De tour geeft wereldwijd bekendheid, dus ja zonder meer een miljoenenclaim als de Tour je hoofddoel is.
@west
Ik ga in op de rechtszaak en refereer omdat ik je akkefietje voor de rechter leuk vond, UCI kan iedereen omkopen(of andersom). Parcoursen zullen er natuurlijk nooit veiliger op worden zolang coureurs liever over de rond punt heen gaan dan er omheen, alle obstakels 250 km afschermen is ondoenlijk natuurlijk, tevreden?

bartje 13 november 2017 om 17:59

Xistnc +1
Ik denk dat je gelijk hebt. Deze zaak gaat over procedures. Of de handelswijze van de jury correct volgens de regels is verlopen. Is de beslissing in lijn met de al dan niet vastgelegde maatregel voor een reglementsovertreding. En daar valt wel wat over te zeggen natuurlijk. Eerst wat straf seconden en punten, en daarna uitsluiting. Dat impliceert dat de jury diverse malen een nat vingertje heeft opgehouden, maar wat heeft besloten, en vervolgens zelfs herbesloten. Kan dat? Lijkt me dat Bora wel een zaak heeft, eerlijk gezegd…

west 13 november 2017 om 19:47

@schipperaar
Nee, je posts slaan nog steeds nergens op.

Mwielerfan 13 november 2017 om 23:16

@bartje en dan kon het team van cavendish ook nog eens de jury spreken maar borat niet.
Helemaal eens met schipperaar. Borat stopt miljoenen in wielerploeg op hoogste niveau en wordt hier geflikt om demare kans op groen te geven. Dat uci dit vuile franselen corrupte netwerk de ruimte geeft kan zijn maar eerlijk zou zijn als ze daar dan wel borat schadeloos voor stellen ter waarde van de gemiddelde publiciteit van de afgelopen paar jaar die sagan opleverde in de tour. Miljoenen dus

kleomantre 14 november 2017 om 22:58

Vergeet niet dat Dimension Data in het scherm rechtsboven staat/stond bij de tijdswaarnemingen van de TDF. Een sponsor van het spul dus die hun belangrijkste pion verliest door het ongeuk, bovendien Engels en de Anglosaksen hebben sowieso een streepje voor zo lijkt het (Froome tour jaar eerder/baanwielrennen beslissingen)

Prima Facie 15 november 2017 om 09:00

Dit lijkt me een arbitragezaak, geen rechtszaak

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.