Datum La Course by Le Tour gewijzigd naar 19 juli

vrijdag 26 oktober 2018 om 19:40
Datum La Course by Le Tour gewijzigd naar 19 juli

foto: Sirotti

La Course by Le Tour de France wordt in 2019 niet gehouden op 23 juli zoals de UCI-kalender aangeeft, maar vier dagen eerder. Tijdens de presentatie van het Tourparcours werd onthuld dat de vrouwenkoers wordt gehouden in Pau. Met de datumwijziging is La Course op dezelfde dag als de individuele tijdrit van de mannen, die in dezelfde stad wordt verreden.

“Inderdaad, La Course by Le Tour vindt plaats op 19 juli in Pau”, vertelde een ASO-afgevaardigde aan Cyclingnews. “Het wordt een klassieke wedstrijd, geen tijdrit – en de rensters leggen vijfmaal het parcours van de tijdrit van de mannen af.” De nieuwe datum zit de Giro Rosa niet in de weg, maar overlapt wel de BeNe Ladies Tour (18 – 21 juli).

Veel meer informatie over La Course gaf de organisatie nog niet weg. Vast staat dat de vrouwen vijf keer het parcours rijden van de mannen (aan 27 kilometer), wat neerkomt op een afstand van 135 kilometer – de organisatie rept echter zelf over 120 kilometer. Er bestaat dus nog enige onduidelijkheid over het exacte parcours, dat momenteel nog niet bekend is. De scherprechter is in ieder geval de Côte d’Esquillot, die de rit uitermate geschikt maakt voor puncheurs.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mwielerfan 26 oktober 2018 om 21:01

aso wil geen echte commitment geven aan deze wedstrijd lijkt me. Met elk jaar weer aanpassingen

Toch logisch dat de uci ruimte maakt voor zoveel exposure. Ondanks dat het wringt

Jean Dumas 27 oktober 2018 om 06:20

Ik vind het juist wel leuk dat het telkens een ander parcours is. Voor de exposure en de rennersbelangen zou ik het wel op de rustdag doen. Nu rijden ze voor de mannen uit op een parcours dat later die dag voor een tijdrit wordt gebruikt.

Birdheart 27 oktober 2018 om 09:07

Kijk la course graag vind het leuk dat ze de tour ook emanciperen of hoe je dat ook zegt, maar ieder jaar die aanpassingen en gewring met de kalender. Geeft niet echt blijk van goed management. Waarom niet gewoon de laatste week hetzelfde voor de mannen als vrouwen. De vrouwen starten vroeger maar wel zo dat beide wedstrijden uitgezonden kunnen worden en de lange aanloop van de mannen niet geheel hoeft te worden uit gezonden.

Brabander 27 oktober 2018 om 11:57

Er wordt wel veel gehannest met deze koers. Geen goede ontwikkeling.
Op zich ook niet erg dat het elk jaar een compleet ander parcours is, maar ben er eens duidelijk over

Volg hier

Net binnen

Populair

Materiaalzone