Daryl Impey mikt op hattrick in Tour Down Under

vrijdag 13 december 2019 om 08:43
Daryl Impey mikt op hattrick in Tour Down Under

foto: Cor Vos (archief)

Titelverdediger Daryl Impey zal ook volgend jaar aan de start staan van de Tour Down Under, zo laat zijn ploeg Mitchelton-Scott weten via een persbericht. “En ik hoop voor een derde achtereenvolgende keer de ronde te winnen”, aldus Impey, die al in volle voorbereiding is op de Tour Down Under.

De renner van Mitchelton-Scott was de afgelopen jaren al zeer succesvol in Australië, maar de rappe allrounder hoopt over ruim één maand opnieuw mee te doen voor de eindzege. “Het is een uitdaging om straks klaar te zijn voor de Tour Down Under. Mijn familie en vrienden zullen straks genieten van de kerst, terwijl ik aan het trainen ben”, zo vertelt Impey.

“Ik krijg echter de volledige steun van mijn vrouw, waardoor ik mij kan focussen op de training.” De 35-jarige Impey zal het in januari zeker niet op een presenteerblaadje krijgen, met pittige etappes naar Stirling, Paracombe (1,2 km aan 9,3%) en uiteraard Willunga Hill. “Het parcours wordt elk jaar zwaarder, het is meer iets voor de klimmers. Het zal lastiger worden om te winnen.”

“Het is zaak om al vroeg een etappe te winnen, om op die manier mee te doen voor de eindzege”, doelt de titelverdediger op het sprokkelen van bonificatieseconden. “Ik ben blij met de etappe naar Stirling, terwijl de rit naar Paracombe echt lastig is. En dan hebben we nog Willunga Hill, wat altijd een speciale beklimming zal blijven. Ik hoop er volgend opnieuw een gooi te doen naar eindwinst.”


Lees ook: Parcours Tour Down Under 2020

Dit artikel delen:

3 Reacties

ThorHushovd 13 december 2019 om 09:10

Tja, Daryl heeft de hele wereld verbaasd met zijn twee eindoverwinningen, elk jaar denken we dat hij het niet gaat doen en toch… Maar is zijn leeftijd en het steeds zwaarder wordende parcours nu dan toch van invloed dat hij het onderspit zal derven? En mikt Ritchie Porte ook weer op de eindwinst? Wie wil er nu al in januari in topvorm zijn buiten de aussies zelf? Ik zou het als 'middelmatige gc-renner' wel weten en er ook voor gaan, berg WT-punten te verdienen en een tijdje leider in het WT-klassement.

Viktrodriguez 13 december 2019 om 09:29

Een niet-Australische middelmatige klassementsrenner heeft hier weinig te zoeken, als ze steile puncheursaankomsten niet kunnen verteren. De Wilunga Hill is namelijk ook niet meer dan dat. Daarnaast kan niet iedere middelmatige klassementsrenner even goed tegen de extreme hitte.

Kevin Lowagie 13 december 2019 om 09:46

Als je ziet hoe snel ze WIllunga Hill opknallen, dan moet je al erg goed in conditie zijn zo vroeg in het seizoen. Maar het is een mooie World Tour koers om op je palmares te hebben.

Headlines

Materiaalzone

Populair