Daryl Impey kiest voor Chris Froome en Israel Start-Up Nation
© Cor Vos
woensdag 5 augustus 2020 om 10:51

Daryl Impey kiest voor Chris Froome en Israel Start-Up Nation

Daryl Impey kon zijn contract bij Mitchelton-Scott verlengen, maar de 35-jarige Zuid-Afrikaan is ingegaan op het voorstel dat hij kreeg van Israël Start-Up Nation. Hij wordt de komende twee jaar ploegmaat van Chris Froome.

“Ik heb het gevoel dat ik uit mijn comfortzone moet stappen na negen jaar bij hetzelfde team”, vertelt Impey in het persbericht van Israël Start-Up Nation. “Ik dank Michelton-Scott voor de vriendschap, de geweldige herinneringen en de successen die we samen boekten, maar ik wil een nieuwe start maken. Al moet ik toegeven, het was geen evidente beslissing.”

“Maar het voelt als een grote uitdaging om met een nieuw team samen te werken, met vernieuwde energie en nieuwe ambities. Ik zal hier de opportuniteit krijgen om een rol als leider op te nemen en meer verantwoordelijkheid te krijgen. Ik kan hier mijn ervaring die ik het laatste decennium heb opgedaan overbrengen op de jongeren.”

Telefoontje van Froome
De ploegleiding ziet een grote rol voor Impey weggelegd. “Hij kan voor eigen resultaten gaan, maar hij wordt ook belangrijk in de ondersteuning van Chris Froome”, weet manager Kjell Carlstrom. “Daarnaast breng hij inderdaad een schat aan ervaring mee. Hij kan zeker onze wegkapitein worden in de Ronde van Frankrijk, waarin we geschiedenis willen schrijven.”

Impey startte zijn carrière overigens aan de zijde van Chris Froome bij Barloworld (2008-2009). En het feit dat Froome naar ISN komt, heeft een belangrijke rol gespeeld in zijn beslissing. “Je krijgt niet altijd de kans om te koersen met een van de grootsten uit onze sport. Toen Chris me belde en me vertelde dat hij me vertrouwde en me aan zijn zijde wilde, voelde ik dat hij dat meende. Ik weet dat hij nog de Tour kan winnen. Het idee dat ik daar een belangrijke rol in kan spelen, is fantastisch.”

RIDE Magazine
22 Reacties
Sorteer op:
5 augustus 2020 11:05
Heeft zich toch ontwikkeld tot een toffe renner die veel meer is dan alleen een sprinter.
    5 augustus 2020 12:45
    Vorig jaar in de laatste bergrit Tour (Val Thorens) hing hij er nog aan rond de laatste kilometers en werd die dag 20e. Ja dan kan je een stuk meer dan sprinten (en tijdrijden).
    5 augustus 2020 17:19
    Inderdaad. Moet altijd denken aan de Tour van 2013 dat hij in het geel tijdens de eerst bergrit naar Ax3 Domaines ook nog zeer lang bij de favorieten voor de eindzege wist te blijven
5 augustus 2020 11:13
Israël wordt zo wel een oud ploegje...
Froome 35
Greipel 38
Impey 35
Hermans 34
Martin 33
    5 augustus 2020 11:14
    Ik had exact dezelfde gedachte. Allemaal korte termijn denken en op korte termijn succes proberen te behalen
    5 augustus 2020 11:26
    Een ploeg rond Froome bouwen, om te proberen de Tour te winnen, vraagt toch ook niet om renners voor de toekomst? Volkomen logisch dat ze voor die plannen renners aantrekken die direct van meerwaarde zijn. Impey is wat dat betreft een hele goede versterking voor de ploeg.
    5 augustus 2020 13:32
    Martin, Hermans en Impey zijn misschien oud, maar zeker nog niet versleten en zouden in vrijwel elke tourploeg worden opgesteld als knecht. Tel daarbij CF Hagen en Schmidt op en er staat een aardig fundament voor een gooi naar het geel. Nog 1 sterke klimmer als Frank of Kangert + iemand als Durbridge en ik durf te stellen dat je met Froome als kopman geen genoegen kan nemen met alles minder dan een podiumplek.
5 augustus 2020 11:58
Voorlopig 19 renners onder contract voor volgend seizoen.
Benieuwd wat hun uiteindelijke Tour-ploeg wordt.
Zal voorlopig wel ongeveer zoiets worden:

Chris Froome
Daniel Martin
Ben Hermans
Carl Fredrik Hagen
Daryl Impey
Andre Greipel
Hugo Hofstetter
Mads Würtz Schmidt
    5 augustus 2020 12:07
    Nog niet eens zo slecht. Maar volgens mij zei Hermans dat hij geen Tour rijdt.
    5 augustus 2020 12:31
    Vraag is natuurlijk ook of ze hun eerste Tour zouden rijden zonder Israeli in de ploeg, want dan lever je natuurlijk al wel wat kwaliteit in.

    En als Hermans de Tour niet zou rijden, zal het voorlopig wel Piccoli, Neilands, Cimolai of Brändle worden voor dat laatste plekje. Maar aangezien er momenteel nog een massa (sub)toppers geen contract hebben voor volgend seizoen, verwacht ik nog wel enkele stevige versterkingen.

    Lijstje is best indrukwekkend nog voorlopig:

    https://www.procyclingstats.com/teams/no-team-next-year
    5 augustus 2020 12:51
    Met Impey hebben ze nu een extra man (naast Froome, Brändle en MWS) die een degelijke tijdrit kan rijden. Wat bijkomend talent op dit vlak zou zeker geen overbodige luxe zijn, er moest zo eens een ploegentijdrit op het programma staan van de Tour 2021.
    5 augustus 2020 13:40
    Dowsett hebben ze ook nog, over tijdrijders gesproken
    5 augustus 2020 14:00
    Staan toch een hoop mooie renners bij die ze als bergknecht kunnen gebruiken en die zelf genoeg andere koersen kunnen pakken.

    Ion izagirre, Kelderman, Kreuziger (Al is zijn niveau niet best meer, maar past wel in de seniorenploeg), Bookwalter, Polanc, Geoghegan hart, Reichenbach.
    5 augustus 2020 14:13
    @Limal: Kwiatkowski, Uran, Van Garderen, Jungels, ... Zitten er nog wel aardig wat tussen die zowel goed bergop als sterk tegen de klok zijn.
    5 augustus 2020 14:32
    Hoop uit die PCS lijst hebben al wel contract maar nog niet officieel bevestigd. Valt me verder op dat merendeel wat over blijft 30+ is dus wat dat sluit het goed aan bij deze ploeg.
5 augustus 2020 11:59
Israel Stop Down Nation
5 augustus 2020 12:12
Stel je voor dat ze volgend jaar het hotel moeten delen met de kids van Sunweb. Die gaan helemaal niks begrijpen van waar die boys het over hebben.
5 augustus 2020 12:42
Ik ben fan van Impey, maar ik zie in hem niet een superknecht voor in de bergen voor Froome. Is ie toch iets te zwaar voor?
    5 augustus 2020 12:45
    Wordt toch ook niet zijn rol?
    5 augustus 2020 12:53
    Op het vlakke en in de heuvels kan hij wel heel belangrijk worden voor Froome.
5 augustus 2020 13:14
Impey gaat cashen in deze fase van zijn carriere. Het is hem gegund en hij kan van veel waarde zijn voor de ploeg. Gaat nog lang mee op geaccidenteerd terrein en heeft koersinzicht. Lijkt ook duidelijk dat Mitchelton-Scott welliswaar doorgaat maar toch de broekriem verder aanhaalt. Affini en Impey weg, who's next?
5 augustus 2020 17:07
FF doom denken wie weet in 2024 nog wie Israël Start Up nation was ,met al die auwe knakkers die nog ff hun zakken komen vullen
Of denk die gast dat hij de oorlog gaat winnen met die gasten

Reacties zijn gesloten.