Dario Cataldo de sterkste in GP Beghelli (+beeld)

zondag 10 oktober 2010 om 15:26

Quick-Steprenner Dario Cataldo heeft de viertiende editie van de Trofeo Beghelli op zijn naam geschreven. De Italiaan klopte in de sprint, na 195,8 kilometer, Jakob Fuglsang en Daniele Pietropolli. Rabo-renner Paul Martens greep met zijn vierde plaats net naast het podium in de sprint met 96 renners.

In de beginfase van de koers ontstond er een kopgroep van acht renners. Hiervan was Xavier Tondo (Cérvelo) de bekendste renner. Ze kregen maximaal nog geen vier minuten. De laatste renners werden dan ook op veertig kilometer van de meet ingehaald.

Op het plaatselijke circuit, dat in tegenstelling tot de Giro dell’Emilia niet boven op een heuvel eindigde, maar juist beneden, probeerden sommigen weg te rijden, maar niemand slaagde daarin. Ook niet Patrik Sinkewitz die op zeven kilometer van de streep wegreed met een groep van vijftien renners.

Uiteindelijk was er aan de met een sprint met toch niet echte sprinters. Hierin was Cataldo de baas over Fuglsang en Pietropolli. Op de 25e plaats was Dennis van Winden de beste Nederlander. Robert Gesink stapte na 150 kilometer van de fiets.

GP Beghelli 2010 (195,8 km – 1.1)
1. Dario Cataldo (Italie/Quick-Step) in 4h07m42s
2. Jakob Fuglsang (Denemarken/Saxo Bank) z.t.
3. Daniele Pietropolli (Italie/Lampre) z.t.
4. Paul Martens (Duitsland/Rabobank) z.t.
5. Marco Frapporti (Italie/Colnago-CSF) z.t.
6. Alessandro Proni (Italie/Acqua & Sapone) z.t.
7. Ludovic Turpin (Frankrijk/Ag2r) z.t.
8. Luca Mazzanti (Italië/Katusha) z.t.
9. Patrik Sinkewitz (Duitsland/ISD-Neri) z.t.
10. Jerome Coppel (Frankrijk/Saur-Sojasun) z.t.

Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone