Roemeense bond blundert, LottoNL-Jumbo in Ardennen

woensdag 26 september 2018 om 15:20
Roemeense bond blundert, LottoNL-Jumbo in Ardennen

Eduard Grosu - foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelen we het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een blunderende wielerbond en de volgende koers van LottoNL-Jumbo.

Roemeense bond blundert

Er zullen vandaag geen Roemeense renners aantreden tijdens het wereldkampioenschap tijdrijden. Zowel Serghei Tvetcov en Eduard Grosu wilden deelnemen aan de chronoproef, maar de Roemeense bond slaagde er niet in om beide renners in te schrijven.


LottoNL-Jumbo rekent op Van Poppel in de Ardennen

LottoNL-Jumbo rekent donderdag tijdens de Famenne Ardenne Classic (1.1) op Danny van Poppel. De sprinter voert een zevenkoppige selectie aan, bestaande uit vier Nederlanders en drie Belgen. Naast Van Poppel zijn ook Koen Bouwman, Daan Olivier en Bram Tankink geselecteerd. Floris De Tier, Maarten Wynants en Gijs Van Hoecke zorgen voor de Belgische inbreng. Van Poppel was afgelopen zondag met LottoNL-Jumbo nog actief op het WK ploegentijdrit.

De Famenne Ardenne Classic is donderdag toe aan zijn tweede editie. De eerste uitgave van de Belgische koers werd gewonnen door onze landgenoot Moreno Hofland. De sprinter – die volgend jaar zal koersen voor EF Education First-Drapac – versloeg de Belgen Emiel Vermeulen en Maxime Vantomme. De organisatie van de 194,5 kilometer lange eendagswedstrijd kan naast LottoNL-Jumbo ook nog rekenen op Lotto Soudal en tien ProContinentale ploegen, waaronder Roompot-Nederlandse Loterij.

Dit artikel delen:

4 Reacties

kelderfan 26 september 2018 om 11:32

Danny van Poppel mag ’t laten zien. TLJ mag weer de aanval zoeken met mannen als Bouwman en De Tier.

Mathieu Moller 26 september 2018 om 16:08

Betekent “niet slagen” in deze context “vergeten”?

TheBFG 26 september 2018 om 16:34

Iets te letterlijk dat twitter bericht vertaald inderdaad zo te zien

123poetertjes 26 september 2018 om 16:50

Roemeense bond is echt al jaren de weg kwijt. Edi had vorig jaar ook al bonje.

Headlines

Materiaalzone

Populair