Danny van Poppel vijfde in Carcassonne: “Die gasten zijn te snel voor mij”
foto: Cor Vos
zondag 17 juli 2022 om 18:12

Danny van Poppel vijfde in Carcassonne: “Die gasten zijn te snel voor mij”

Danny van Poppel was in de Tour de France-etappe met aankomst in Carcassonne de beste Nederlander in de daguitslag. De sprinter van BORA-hansgrohe werd vijfde en bleef Dylan Groenewegen nipt voor. “Deze finale was heel snel. Ik kende hem nog van vorig jaar”, zegt Van Poppel tegen de NOS.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik moest buitenom aangaan, dat ging goed, maar toen volgde nog een levensgevaarlijke move van Peter Sagan”, doelt de Brabander op een manoeuvre van de Slowaak vlak voor de finish. “Hij ging helemaal naar rechts. Dat hoort erbij, soms.”

“Maar het was echt lastig in de slotfase met die heuveltjes. Ik zat erbij en voelde mij goed”, zegt Van Poppel. “Het geeft dan ook vertrouwen dat de ploeg op kop ging rijden. Maar dan komt er toch wat druk bij kijken. Het leidt dan tot een top-5.”

De finale richting Carcassonne ging heel hard, legt hij uit. “Er zaten veel gaten in de weg. Daardoor kon ik niet mijn snelheid ontwikkelen. Die gasten zijn dan te snel voor mij”, doelt hij op Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mads Pedersen. “Wie weet lukt het een keer om ze te verslaan, maar op dit soort aankomsten zijn ze te snel. Ik wil altijd winnen, maar dat lukt niet heel vaak. Dit zijn toppers waar ik tegen sprint.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2022 18:19
Ja, maar Van Poppel moet altijd alles zelf doen en dat is oneerlijk. Zet hem in het team van Alpecin en hij wint hier een paar ritten minimaal.
    17 juli 2022 18:42
    Overdrijven is ook een vak.
    17 juli 2022 18:56
    Bora reed voor m ( zelfs Pollitt nog ) en ze kwamen m brengen. Nu nog eens.
    18 juli 2022 00:22
    Philipsen moet elke sprint van (vrij) ver komen. Vandaag ook. Weinig te bespeuren van een perfect lead-out, maar wellicht alsnog beter dan die van Bora. Blij dat Philipsen vandaar heeft gewonnen, heeft 'ie wel verdiend!

    Jammer van Danny dat 'ie niet lead-out kan spelen voor een kopman. Heb toch een aantal bijzonder sterke lead-outs van 'm gezien dit seizoen en had dat graag in de Tour óók gezien.
17 juli 2022 18:21
voor een b sprinter doet hij t vrij aardig moet ik zeggen
17 juli 2022 19:33
Van Poppel kan een keer winnen, met een fatsoenlijke leadout. Hij rijdt altijd zo gruwelijk lang in de wind. Zonde, want de power heeft ie wel.
17 juli 2022 20:03
Wat een snobistisch gekwakel weet je weer neer te pennen. Danny is als leadout naar Bora gegaan en mag/moet hier nu toch maar weer gaan sprinten. Die vier die voor hem eindigen zijn geen pannenkoeken he.
17 juli 2022 20:03
Van Poppel doet hij prima. Hij is geen topsprinter en hij was ook niet voorzien als de sprinter van de ploeg. Het hele idee was dat hij sprint zou aantrekken voor Sam Bennett. En tja, hij klaagt over Sagan. Tsaar Peter lijkt nog vervelender te worden nu hij steeds moeilijker wint.
18 juli 2022 07:31
En nu hoop ik heel erg dat niemand Alfred houdt voor een gemiddeld WF-forumlid.
18 juli 2022 07:57
Die move van Sagan was inderdaad niet echt oke, daar mag ie rustig voor worden teruggezet.
18 juli 2022 15:07
Wout was niet oke en Sagan was ook niet oke. Jury is still. Dus blijkbaar is alles oke .. en volgende keer opnieuw.

Reacties zijn gesloten.