Danny van Poppel sprint naar vierde plaats in Nyborg: “Verbaas mezelf”

zaterdag 2 juli 2022 om 19:38
Danny van Poppel sprint naar vierde plaats in Nyborg: “Verbaas mezelf”

foto: Cor Vos (archief)

De vierde plaats in de massasprint van de tweede etappe van de Tour de France was verrassend voor Danny van Poppel. De Nederlander van BORA-hansgrohe mag zijn kans gaan bij afwezigheid van Sam Bennett. “Dit was best goed. Ik verbaas mezelf ook wel”, lacht Van Poppel bij de NOS.

“Ik ben beter dan andere jaren, dat heb ik wel gemerkt. En ik zag al dat sommige sprinters er niet aan te pas kwamen”, legt hij de finale in Nyborg uit. “Het ging allemaal heel snel. Op die brug op 600 meter van de streep ging het echt super hard. Daar zat ik bij Groenewegen in het wiel (in vijftiende positie, red.), maar ik moest nog opschuiven. Ik weet precies wat ik doe als lead-out, ik blijf rustig en weet wat ik moet doen.”

Toch kon hij de knop omzetten en ook zelf mee sprinten. “Ik moest niet te vroeg aangaan door de tegenwind, dus ik bleef in de wielen en keek wel wat er uitkwam”, aldus Van Poppel, die uiteindelijk vierde werd achter Fabio Jakobsen, Wout van Aert en Mads Pedersen. Wat zit er nu nog meer in voor hem? “Ik ben niet iemand die van de daken schreeuwt dat hij gaat winnen. In een lastige sprint kom ik beter uit de voeten, en die komen nog. Dan hoop ik te strijden voor het podium.”

De nervositeit langs de Deense kust vond Van Poppel maar niets. “Eigenlijk was het niet leuk. Overal was het duwen en iedereen loopt te zeiken. Maar ik rijd nu met een topteam, ik merk dat wel. We hebben Aleksandr Vlasov in de ploeg en dan krijg je toch een beetje respect.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Ronellenfitsch 2 juli 2022 om 20:12

Zet een hoofd vol zelfvertrouwen op dat lichaam en hij wint nog een rit

cowboy van tasjkent 2 juli 2022 om 20:25

Zou super zijn! Goed bezig Danny!

Wildebert 2 juli 2022 om 21:12

Goed bezig, maar er zit nog meer in zou je denken.

de adelaar 2 juli 2022 om 22:26

Ik denk stiekum dat ze bij Bora Bennet al afgeschreven hebben na een tour met van Poppel, net als goede wijn, zijn kwaliteit wordt beter met paar jaartjes rijpen

Muldriaen 2 juli 2022 om 23:06

Mooi voor Danny, hopelijk zit er nog meer in. Balen voor alle pooltjesspelers, die hem geskipt hebben na het lezen van dit artikel:

https://www.google.com/amp/s/www.indeleiderstrui.nl/wielrennen/dit-zijn-de-uitgesproken-ambities-per-ploeg-in-de-komende-tour-de-france/amp

Moraal van dit verhaal. Volg altijd je gevoel als je pooltjes invult en vaak koers kijkt, en lees niet téveel artikelen ;-)

Shabibi 3 juli 2022 om 01:50

Precies op basis van dat artikel heb ik hem laten varen… Nou hopen voor het pooltje dat hij dit niet doortrekt, al gun ik het hem van harte.

Merlinappa 3 juli 2022 om 07:04

4e etappe is wellicht wat voor Danny, de hele dag op en af. Al moet je altijd nog afrekenen met Wout.

Wheely 3 juli 2022 om 07:54

Ik weet nog wel zijn allereerste Tour rit, werd ie meteen derde! 2013 vakantieploeg, dat waren nog eens tijden.

garconextraordinaire 3 juli 2022 om 10:03

Prachtig zo’n geheugen! Met zn broer Boy en Wout Poels nog in de gelederen. Goed terechtgekomen die 2. En good old Johnny niet te vergeten!

Headlines

Populair

Materiaalzone