Danny van Poppel na vijfde plaats: “Ik voelde mij heel goed”

vrijdag 9 juli 2021 om 18:12
Danny van Poppel na vijfde plaats: “Ik voelde mij heel goed”

foto: Cor Vos

Danny van Poppel kwam in de dertiende etappe van de Tour de France als vijfde over de streep en behaalde daarmee zijn beste resultaat van de afgelopen twee weken.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Ik voelde mij heel goed vandaag, het ging in de loop van de Tour steeds beter”, zei de sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert naderhand. “Het was zoeken naar een gat in de waaiers en slim door de finale heen sturen. We hebben met Louis Meintjes ook nog een klassementsrenner, dus dat was ook een prioriteit de laatste weken.”

“De bedoeling vandaag was om mij ergens in de laatste twee kilometer af te zetten, want zo veel ploegen hebben een sterkere leadout dan wij. Ik ging dus maar gewoon in het wiel van Cavendish zitten en ben voor het eerst deze Tour ècht dichtbij gekomen”, vertelde de 27-jarige Nederlander verder.

‘Chapeau voor Cavendish’
Ook werd Van Poppel gevraagd naar Mark Cavendish, die het recordaantal etappezeges van Eddy Merckx in de Tour evenaarde. “Voor mij persoonlijk zijn de 34 etappezeges van Cavendish niet heel bijzonder, maar het is natuurlijk wel heel knap van hem. Hij heeft laten zien hoe ver je kan komen op mentale kracht, dus chapeau.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Franco Ballerini 9 juli 2021 om 18:29

“Zijn beste resultaat van de afgelopen twee weken.” Maak er maar van de afgelopen twee jaar van. Of 20. Of 27.

Remcoderksen 9 juli 2021 om 18:41

Goh, dat krijg je bij die belgische ploegjes. Juichen bij een vijfde plek. Mentaliteit van lik mijn vestje. Win eens, Danny. Zoals je vader deed.

Poeksel 9 juli 2021 om 18:56

Het is wel een obsessie voor je he?

dumoman 10 juli 2021 om 11:16

@Poeksel, als een Nederlander in de top 10 komt is dit geweldig en helemaal volgens verwachting, top 5 is zelfs outstanding ;-)

Pathieu van der Moel 9 juli 2021 om 18:52

Meintjes klassementsman hahahahaha

Turtlehead 9 juli 2021 om 19:09

Cees Bol zou er blij mee zijn hoor.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair