Danny van Poppel na tweede plek: “Dit is een gemiste kans”

Danny van Poppel na tweede plek: “Dit is een gemiste kans”

foto: Marcel Koch

donderdag 17 mei 2018 om 22:45

Danny van Poppel werd vandaag tweede in de massasprint op het circuit van Imola. Hij hoefde alleen een ontketende Sam Bennett te laten gaan, die al op vierhonderd meter van de streep zijn sprint inzette. “Hij verraste me compleet”, vertelt de spurter van LottoNL-Jumbo aan de NOS. “Ik dacht dat het een lead out-man van hem was.”

Een fractie later zag onze landgenoot dat het wel degelijk Bennett was die zo vroeg aanging. “Toen heb ik ook geprobeerd om aan te gaan en mijn weg te zoeken. Ik baal wel, maar aan de andere kant ben ik ook tevreden met deze tweede plek. Natuurlijk had ik liever gewonnen, want het zat er ook echt in. Dit is een gemiste kans, maar er komen er meer. Ik was ook echt goed. En ik moet het ook hebben van die klimmetjes, om daarna te sprinten. Ik was ook een van de snellere jongens, denk ik. Morgen weer een kans.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

kelderfan 17 mei 2018 om 22:58

Danny van Poppel mag ’t morgen laten zien.

assen 17 mei 2018 om 23:13

Goed gedaan jongen, je zat er dicht bij. Hoop doet leven, ook.

MatthiasVDH 18 mei 2018 om 00:10

Ik vond het, ondanks een sterke tweede plek, niet echt een gemiste kans. Er was gewoon eentje véél beter.

t731 18 mei 2018 om 00:40

Eerder knap tweede. Als Bennett gelost was dan was er een groepje vluchters weggebleven en Bennett zelf was gewoon duidelijk de beste.

Welke ritten zien we nog echt een grote kans voor Van Poppel? Ik denk alleen Woensdag nog, maar vrees dat het daar voor vluchters gaat zijn. Morgen en in Rome is het te vlak.

GroteSmurf 18 mei 2018 om 04:12

Danny was getipt door een aantal van ons.
Blijkbaar is hij nog steeds aan het leren.
Ik zeg : Prima!

Mooie_Mario 18 mei 2018 om 07:45

Je hoefde de laatste 10km maar 1 renner in de gaten te houden: Bennet.
Als je dan niet in de gaten hebt dat hij aangaat, dan let je niet goed op.

Ik had het beter gevonden als hij gewoon gezegd had: Bennet was gewoon veel sterker.

Blaudzun 18 mei 2018 om 08:09

Danny oogt niet echt als een winnaar!

the student 18 mei 2018 om 08:37

Rustig jongens. Zo slecht doet hij t nou ook weer niet. Goed genoeg voor worldtour punten. Winst zou mooi zijn. Maar voor lotto jumbo kan t niet veel beter. Met een relatief goedkope subtopsprinter gewoon punten rapen. Groenewegen is bijvoorbeeld een slagje beter. Er zullen zeker nog wel overwinningen zijn voor van poppel dit jaar. De meeste overwinningen van hem zijn toch echt in kleinere etappekoersen van een week. In de grote rondes is er vaak toch een pak meer concurrentie.

GekkeHenkie 18 mei 2018 om 09:13

Het was gewoon een goede sprint, jammer genoeg was er eentje veel beter. Maar dat interview bij de nos, dat was echt slecht. Hij geeft hetzelfde antwoord op elke vraag. Misschien is het kunst, maar ik vond het vreemd.

wielerman 18 mei 2018 om 10:12

Zit af en toe een beetje te slapen op de fiets.

nasibal 18 mei 2018 om 10:24

Ik denk dat we een beetje verwend zijn doordan de ontwikkeling van Dylan. Danny sprint daaarachter op regelmatige basis prima resultaten bij elkaar. Hebben we lang niet gehad als Nederland.

Headlines

Materiaalzone

Populair