Danny van Poppel na snelle finale: “Levensgevaarlijk”

maandag 7 mei 2018 om 13:07
Danny van Poppel na snelle finale: “Levensgevaarlijk”

foto: Sirotti

Na afloop van de derde etappe in de Giro d’Italia was Danny van Poppel tevreden met zijn vijfde plaats. “Ik voel me een stuk beter dan gisteren, en dat is het belangrijkste”, zegt de sprinter in een reactie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo.

De weersomstandigheden zorgden voor een hectische finale. “We gingen zo hard. Op het stuk hiernaartoe gingen we wel tachtig geloof ik. Levensgevaarlijk”, analyseert Van Poppel het laatste half uur van de etappe.

In de sprint kwam de Nederlander niet verder dan plaats vijf. “Ik zat gewoon aan mijn limiet toen ik moest begonnen. Er stond ook superveel wind. Op TV ziet het er soms makkelijker uit dan het daadwerkelijk is”, stelt hij met een lach op zijn gezicht.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Jean Dumas 7 mei 2018 om 13:11

Helemaal gelijk, met die hoge snelheid in de fuiken van die rotondes. Jammer genoeg kunnen coureurs nooit een vuist maken, maar dat zal wel een keer moeten gebeuren. 225 km door de woestijn, maar de vijf laatste moet dan alles door een flessenhals, het is van de gekken.

KissMyAce 7 mei 2018 om 13:36

Ja er waren best veel valpartijen

alarmstrong 7 mei 2018 om 14:25

Belooft echt wel wat voor later, misschien vrijdag top 3. Vraag me af welke sprinter er nog bij zit in de laatste week en wie er nog fris is. Hier kan ons Danny een voordeel mee hebben.

KnightBiker 7 mei 2018 om 14:38

hm, ik hoorde Gesink er ook over klagen dat hij met 53×11 tekort kwam. gezien de voorspellingen had men een 54 voor kunnen steken? dat was een serieus voordeel geweest in deze finale..
(verder blij dat iedereen recht bleef)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair