Danny van Poppel kijkt na zesde plaats in Parijs uit naar 2022: “Dan ga ik lead-out spelen”

zondag 18 juli 2021 om 20:40
Danny van Poppel kijkt na zesde plaats in Parijs uit naar 2022: “Dan ga ik lead-out spelen”

foto: Cor Vos (archief)

Het is een publiek geheim dat Danny van Poppel volgend jaar zal uitkomen voor BORA-hansgrohe. Zelf is hij de officiële datum van 1 augustus ook vast voor, want na de Tour de France-rit naar Parijs bevestigt hij zijn vertrek naar de Duitse ploeg. “Volgend jaar is een nieuw avontuur, dan ga ik lead-out spelen. Daarom pakte ik deze kans ook”, vertelt hij na zijn zesde plek in Parijs.

Een must-have voor iedere wielerliefhebber Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

“Het ging wel aardig”, lachte de jongste Van Poppel voor de camera’s van de NOS. “Ik zat heel goed, maar de benen zaten ook vol verzuring. Ik zat in het wiel bij Philipsen, maar door zijn move naar rechts moest ik twee tellen stoppen waardoor ik wel snelheid verloor. Er gebeurt zo veel in een sprint, dat gaat zo snel. Ik ben wel tevreden. Ik heb mee kunnen sprinten en heb mij laten zien.”

De sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert vond het een bijzondere ervaring, sprinten op de Champs-Élysées. “Het was de eerste keer voor mij hier. Ik heb Parijs gehaald en dat is heel mooi. Ik ben wel al twee keer eerder gestart, maar heb het toen niet gehaald. Dit was al een doel op zich”, geeft hij aan.

Van Poppel zegt met gemengde gevoelens in Parijs te staan. “Natuurlijk hoop je een keer te winnen of top-5 te halen, maar het niveau is super hoog. Ik ben daarom op zich tevreden, al kan het achteraf altijd beter”, vertelt hij. Het is voorlopig ook de laatste kans voor Van Poppel, die volgend jaar als helper van Sam Bennett bij BORA-hansgrohe hoopt de Tour de France te betwisten.

Dit artikel delen:

9 Reacties

lampje 18 juli 2021 om 21:19

Magere tour toch wel voor hem. Met 8 platte ritten 2x aan sprinten toekomen is niet best.

Pathieu van der Moel 19 juli 2021 om 01:28

Gevallen aan het begin vd Tour waardoor Boy sprintte in die ritten

Magician 18 juli 2021 om 21:26

Als je hiermee “wel tevreden” bent ligt de lat op een bedenkelijk laag niveau. Ik denk ook niet dat de nieuwe sprinter van BORA blij zal zijn als hij hoort dat Danny van Poppel je naar de overwinning gaat moeten pilotteren.

Steven_E 18 juli 2021 om 22:01

Stel je voor dat je met minder talent dan Cavendish of Van Aert geboren wordt, dan mag je toch gewoon “wel tevreden” zijn om hier 6e te worden? Je moet realistisch zijn. Sommigen zijn “wel tevreden” als ze de Tour uitrijden, andere als ze een elite-zonder-contract wedstrijd uitrijden, en nog anderen met een toertocht van 60km. Het kunnen niet allemaal even uitzonderlijke talenten zijn.

Frits van Jumbo 19 juli 2021 om 07:30

Kijk hier heb je de echte topsporter. Natuurlijk had Danny vooraf moeten roepen dat hij alles ging zetten op de overwinning op de Champs Elysees, dat alles wat minder dan 2 of 3 ritzeges een teleurstelling zou zijn. Maar nee, hij is tevreden met een 6e plek nadat hij ook nog even de benen stil moest houden. Topsporter onwaardig

Aart van Woud 19 juli 2021 om 07:41

Als hij dat had geroepen had iedereen hem uitgelachen of arrogant genoemd. Ik sluit me aan bij Steven.

Daniel17 18 juli 2021 om 21:33

Ik vind hem toch niet echt een meester in positioneren, maar hij mag me verrassen als lead-out

rosencrantz 19 juli 2021 om 07:43

Dit inderdaad. Wat Danny zelf nodig heeft, is een goeie leadout.

Kenforza 18 juli 2021 om 23:38

Zou Danny weten dat hij vijfde is geworden in de etappe naar Carcassonne?

Headlines

Materiaalzone

Populair