Danny van Poppel: “Ik denk dat we op de goede weg zijn”

maandag 27 januari 2014 om 13:05
Danny van Poppel

foto: Sirotti

Danny van Poppel kijkt met een goed gevoel terug op de Tour Down Under. De 20-jarige Nederlandse sprinter slaagde er Down Under niet in een ereplaats te behalen, maar vertelde op de site van zijn ploeg Trek Factory Racing dat zijn deelname hem vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden.

De jongste van de Van Poppel-broers eindigde in de slotrit als achttiende. “Toen in de laatste vier ronden de ploeg zich aan kop zette, gaf me dat kippenvel”, kijkt hij terug. “Het was erg mooi om te zien dat iedereen voor mij werkte. Maar toen het er echt om ging, kwamen de renners van alle kanten. Ik zat wat te ver van achteren om mee te kunnen doen om de overwinning”, geeft hij toe.

Het uitblijven van resultaten zorgt bij de jongeling niet voor ongerustheid. “Ik voelde mij elke dag beter worden. Op de laatste dag had ik genoeg kracht in mijn benen voor de sprint. Dat geeft me vertrouwen voor de komende wedstrijden. Dat is ook het belangrijkste.” De lead-out is nog voor verbetering vatbaar. “Veel mensen denken dat Boy en ik al een lange tijd samen rijden. Maar we hebben enkel de Tour samen gedaan. We moeten nog meer ervaring krijgen om een perfecte lead-out te krijgen, maar ik denk dat we op de goede weg zijn”, geeft hij aan.

Zijn oudere broer Boy valt hem bij. “Het is nog maar januari en dit is de eerste lead-out die we dit seizoen samen hebben gedaan. Hoewel Danny niet gewonnen heeft, ben ik toch tevreden. Ik weet dat hij supersterk is en in de toekomst kunnen we ons meten met de grote jongens.”

Lees ook:
Interview Boy en Danny van Poppel: “Deze ploeg is een bewuste keuze geweest”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair