Danny van Poppel eindigt als vierde: “Op waarde geklopt”
foto: Cor Vos
woensdag 16 januari 2019 om 08:45

Danny van Poppel eindigt als vierde: “Op waarde geklopt”

Danny van Poppel werd op de vroege woensdagochtend vierde in de tweede etappe van de Tour Down Under in Angaston. De 24-jarige spurter van Jumbo-Visma moest zijn meerdere erkennen in verrassende winnaar Patrick Bevin, Caleb Ewan en Peter Sagan. De Nederlander voelt zich in ieder geval goed: “Anders eindig je niet als vierde.”

De tweede rit was vooraf door de ploeg aangeduid als een etappe voor hun sprinter. “Ik was behoorlijk nerveus”, vertelt Van Poppel. “Het was de eerste echte kans. De ploeg deed geweldig werk en zette mij goed af. Ik zat bij Sagan in het wiel, want ik wist dat ik hem in de gaten moest houden. Het was een sprint van de stervende zwanen. Vandaag was er een grote kans op een overwinning, maar ik werd op waarde geklopt. Wel heb ik last van de warmte, maar dat heeft heel het peloton. Elke inspanning telt voor twee”, laat hij weten in een persbericht.

Van Poppel heeft het warm in Australië – foto: Cor Vos

Tijdens de door een valpartij ontsierde massasprint, kwamen alle renners van Jumbo-Visma ongeschonden uit de strijd.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2019 08:50
Edit redactie: Klopt als een bus, we hadden het reeds aangepast - YIJ
16 januari 2019 11:20
Eindigt net als gisteren in het wiel van Sagan, dat lijkt me een prima referentie als je wilt opbouwen richting de klassiekers.

Reacties zijn gesloten.