Danny van Poppel: “Dit had ik echt niet durven dromen”

zaterdag 29 juni 2013 om 18:29

Danny van Poppel kan terugkijken op een uitstekend debuut in de Tour de France. In een chaotische openingsrit hield de 19-jarige renner van Vacansoleil-DCM stand en sleepte hij een derde plaats uit het vuur. “Ik word derde hier in een massasprint in de Tour. Dat had ik echt niet durven dromen,” vertelde hij na afloop voor de camera’s van de NOS.

Van Poppel overleefde de hectische slotfase. “Een massasprint is altijd gekkenwerk. Ze hadden me al gewaarschuwd en dat was het ook wel. Drie valpartijen in de laatste paar kilometers. Ik lag er ook een paar keer bijna bij, maar ben net niet gevallen.”

Van de chaos met de bus en de finish kreeg hij weinig mee. “Ik hoorde Hilaire iets in mijn oortje zeggen, maar snapte niet zo goed wat er aan de hand was. Ik dacht: als ik bij de goede man in het wiel zit, dan kom ik wel vooraan bij de streep.” De klassering dankt hij mede aan zijn ploeggenoten. “Mijn broer en Kris Boeckmans hielpen mij heel goed. Op het laatst reden ze mij naar voren. Ik zat perfect. Ik ging de sprint aan en werd derde,” kijkt hij terug.

Mede dankzij zijn derde plaatst voert Vacansoleil-DCM het ploegenklassement aan. De renners vertrekken morgen daarom met gele helmen.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair