Danielle Rowe neemt afscheid van wielercarrière

woensdag 5 december 2018 om 17:57
Danielle Rowe neemt afscheid van wielercarrière

foto: Martin Paldan / WaowDeals

Danielle Rowe heeft een punt gezet achter haar wielercarrière. Hoewel de 28-jarige Britse, die Olympische en wereldtitels behaalde op de baan en ook op de weg actief was, voor 2019 verzekerd was van een plekje bij CCC-Live, neemt ze om privéredenen afscheid van haar profloopbaan.


“Ik voel me bevoorrecht dat ik mijn professionele wielercarrière op mijn eigen voorwaarden en in goede gezondheid kan voltooien”, schrijft Rowe (meisjesnaam: King) op haar website. “Met het winnen van een medaille tijdens de Gemenebest Spelen won ik belangrijke medailles waar ik maar kon in de wielersport. Nu is de tijd gekomen voor het volgende hoofdstuk in mijn leven.”

Rowe, schoonzus van Sky-renner Luke Rowe, werd in 2012 Olympisch kampioen op de ploegenachtervolging met de Britse ploeg, waarmee ze tevens drie keer wereldkampioen werd. Op de weg kwam ze afgelopen seizoen uit voor WaowDeals. Daarvoor reed ze een seizoen voor Cylance Pro Cycling en meerdere seizoenen voor Wiggle High5.

Er komt geen vervanger voor Rowe bij CCC-Liv, laat de ploeg weten.

Dit artikel delen:

5 Reacties

SolitaryShell 5 december 2018 om 18:20

Edit redactie: Scherp, aangepast

GekkeHenkie 5 december 2018 om 19:58

Edit redactie: Oei, klopt ja. Aangepast

FDJ 5 december 2018 om 21:19

Toch jammer dat ze deze plek niet geven aan een Poolse renster zonder contract. Zal een relatief goedkope kracht zijn en goed voor de sponsor.

LucasR 6 december 2018 om 08:02

“Met het winnen van een medaille tijdens de Gemenebest Spelen won ik belangrijke medailles waar ik maar kon in de wielersport.”
Ik zou deze zin even herformuleren.

Hoebele 6 december 2018 om 11:27

Mooie carrière, met name op de baan, met Olympisch goud en drie keer WK-goud. Al zal ze meer verwacht hebben van haar laatste jaren op de weg, met het missen van Rio als dieptepunt.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.