Daniel Mestre sprint naar ritzege in Volta a Portugal

donderdag 28 juli 2016 om 18:29
Daniel Mestre sprint naar ritzege in Volta a Portugal

foto: Sirotti

De eerste rit in lijn in de Volta a Portugal is gewonnen door Daniel Mestre. De Portugees van het Continentale Epafel was in Braga de snelste van een uitgedund peloton. Hij versloeg Davide Vigano en José Gonçalves, die gisteren in de proloog ook al als derde finishte.

In Portugal stond een heuvelachtige rit over 167,4 kilometer op het programma. In volle finale moesten de renners twee keer de Sameiro overleven. Ramiro Diaz leek daarvan niet op de hoogte. De renner, die solo aan de leiding reed, juichte uitbundig bij de eerste passage aan de finish, om er vervolgens achter te komen dat hij nog een ronde moest. In de slotronde wist hij zijn voorsprong niet te behouden, waardoor het voor hem een ongemakkelijke tocht richting finishplaats Braga werd.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Purito 28 juli 2016 om 18:39

Ondanks het feit dat de echte favorieten hun kruit droog hielden, was het toch een harde koers. Mannen als Reis, Piedra, Carvalho, Pelizotti en Sabido kunnen een goede klassering al op hun buik schrijven.

Daarnaast dacht een Rus van Lokosphinx dat hij kon vliegen, en was de Colombiaan Ramiro Rincon zo blij als een kind toen hij als eerste over de finish kwam ….. helaas voor hem was er nog 17 kilometer te gaan.

Het was weer een mooi dagje in de Volta a Portugal!

Verweggistan 28 juli 2016 om 18:54

Luis Mendonca is toch ook wel een opvallende naam, al dertig jaar, nog nooit eerder bij een CT team gereden (ook nog geen eerdere resultaten dan 2016 tegengekomen) en nu stagiair bij Funvic.

wimpy 28 juli 2016 om 19:03

toch wel verschieten van het niveau daar elk jaar… vorig jaar vloog gustavo cesar daar de cols naar boven. Het zijn brommerkes :)

WCEendT 28 juli 2016 om 19:35

Wat is José Gonçalves toch een klasbak! Kan letterlijk alles wel een beetje, en vorig jaar in de Vuelta ook echt mooie dingen laten zien, altijd genieten met die man.

Sebas 28 juli 2016 om 20:26

Inderdaad een leuke koers om te volgen zo. Gaat Nocentini hier nog eens uitpakken dan?

heuvelcolombia 28 juli 2016 om 20:35

Goncalves weer op weg naar veel ereplaatsen.

De Mestre die ooit eens bij Euskaltel neerdaalde was een andere volgens mij toch?
@Purito, lol. Waar komen Rincon en Mendonca eigenlijk ineens vandaan? Hebben nu al meer laten zien dan de rest van de Funic ploeg dit jaar.

Purito 28 juli 2016 om 21:39

@heuvelcolombia
Rincon reed in het verleden voor EPM-Une. Was een paar jaar geleden ontzettend sterk in de USA Procycling Challenge: hij hoorde daar bij de 5 beste klimmers in koers. Daarna weer wat in de vergetelheid geraakt. Maar het blijft een sterke klimmer.

Van Mendonca had ik eerlijk gezegd nog nooit gehoord.

En pas op Funvic voor deze ronde. Zowel Diniz als Gaspar ogen zeer sterk. Ze behoorden ook vandaag tot de betere klimmers. Gaspar staat ook al in de top-10. Ik verwacht dat één van die twee op het eindpodium zal staan over een dikke week.

Purito 28 juli 2016 om 21:41

En wat betreft Mestre heb je gelijk. Dat was Ricardo Mestre, de tijdrijder annex klimmer en oud-winnaar van deze Volta a Portugal. Hij rijdt in deze editie van de Volta voor W52-FC Porto-Porto Canal.

Headlines

Materiaalzone

Populair