McLay klopt Bouhanni in Grand Prix de la Somme

zondag 22 mei 2016 om 16:41
McLay klopt Bouhanni in Grand Prix de la Somme

Foto: Sirotti

Daniel McLay heeft in Noord-Frankrijk de Grand Prix de la Somme op zijn naam geschreven. De renner van Fortuneo-Vital Concept won na een wedstrijd van wedstrijd van 195 kilometer de massasprint. Nacer Bouhanni eindigde op een tweede plaats.

De Franse eendagskoers werd gekleurd door een vlucht van zeven renners. De Fransen Maxime Daniel (AG2R La Mondiale), Cédric Pineau (FDJ), Guillaume Thévenot (Direct Energie), Kévin Lebreton (Armée de Terre), Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93) en Julien Antomarchi (Roubaix Métropole Européenne de Lille) reden samen met de Belg Grégory Habeaux (Wallonie – Bruxelles) een voorsprong van ongeveer twee minuten bij elkaar. Zij hielden het echter niet tot het einde vol. Op negen kilometer van de finish volgde een hergroepering.

Quentin Jauregui en François Bidard (AG2R La Mondiale) en Johan Le Bon (FDJ) probeerden een massasprint te voorkomen, maar hadden geen succes. In de sprint om de overwinning bleek McLay over de snelste benen te beschikken. Na een zege in de GP de Denain vorige maand boekt de 24-jarige Brit zijn tweede zege van het seizoen.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Velominatus 22 mei 2016 om 17:43

edit redactie: geen onzin svp

0
ivo001 22 mei 2016 om 17:46

Deze man is een baas.

0
JohanP 22 mei 2016 om 19:07

McLay. Dat is toch die kamikaze-sprinter die Denain op een fabelachtige wijze heeft gewonnen? Prachtig. Ben nu al een fan van hem; Kamikaze-Mac

0
Chaba 22 mei 2016 om 19:16

WoW verrassend zeg maar wel een keer leuk om te zien dat de gedoodverfde topfavoriet niet wint.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone