McLay en Martin aan het feest op slotdag Sarthe, Wippert vierde in rituitslag

McLay en Martin aan het feest op slotdag Sarthe, Wippert vierde in rituitslag

Guillaume Martin - foto: Marcel Koch (archief)

vrijdag 6 april 2018 om 15:27

Daniel McLay heeft in Sablé de vierde en laatste etappe van Circuit Cycliste Sarthe gewonnen. De Britse spurter van EF Education First-Drapac deed dat vanuit een massasprint. Wouter Wippert reed in zijn kielzog naar de vierde plaats. De leidende positie van Guillaume Martin kwam niet meer in gevaar; hij wint het eindklassement.

Twee Nederlanders kleurden de openingsfase van de koers. Jetse Bol (Manzana Postobon) en Oscar Riesebeek (Roompot-Nederlandse Loterij) zaten mee in de vroege vlucht. Voor Riesebeek was het niet zijn eerste keer deze week. Zij kregen Perrig Quemeneur, Logan Owen en Anthony Delaplace mee. Thomas Sprengers zorgde voor een heuse chasse patate door kilometers lang tussen kopgroep en peloton in te zwemmen en het uiteindelijk niet te redden.

Bol houdt het het langst vol
Na de eerste tussensprint lieten Riesebeek en Delaplace zich zakken, terwijl Owen te kampen kreeg met mechanische pech. Hierdoor bleven Bol en Quemeneur over aan kop. Hun voorsprong werd nooit meer dan vier minuten. In de slotfase liep het peloton in, maar het verschil bleef hangen rond de veertig seconden. De laatste lokale ronde rond Sablé-sur-Sarthe was er een teveel voor het kopduo, dat vlak voor de finish gegrepen werd.

De diverse sprintersploegen meldden zich van voren, waaronder Roompot-Nederlandse Loterij. De Nederlandse formatie bleef goed aan kop in de laatste kilometer, maar kopman Wouter Wippert was niet in staat de versnelling van Daniel McLay te volgen. De Nederlander werd uiteindelijk vierde.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Lalsacien 6 april 2018 om 15:31

De Tour rijden heeft Wanty en Guillaume Martin goed gedaan!

MatthiasVDH 6 april 2018 om 15:36

Wippert zowaar top vijf! Stevige opsteker en toch een aanvaardbaar resultaat voor het harde werk van de ploeg. McLay met kop en schouders boven de rest vandaag.

west 6 april 2018 om 16:51

Riesebeek is aangetrokken om op termijn Breakaway Brian te vervangen? (Ontsnappings Oscar?)

Covadonga 6 april 2018 om 23:33

Ik zie nu pas dat Nizzolo weer op de fiets zit. Dat is mooi voor de beste man.

Mwielerfan 7 april 2018 om 00:15

Ik zie nu pas dat wippert op de fiets zit

Bassie55k 8 april 2018 om 03:58

Riesebeek heeft wel een beetje meer in zijn mars. Gewoon slim paar seconde gepakt in tussensprint en een mooie top 10. Zat er vorig jaar ook al bij. Als hij nu maar blessure vrij blijft kan hij nog wel door groeien.

Headlines

Materiaalzone

Populair