Daniel Martínez vecht zich terug na lekke band: “Quintana bracht mijn podium in gevaar”

maandag 14 maart 2022 om 08:33
Daniel Martínez vecht zich terug na lekke band: “Quintana bracht mijn podium in gevaar”

foto: Cor Vos

Daniel Felipe Martínez kan terugkijken op een sterke Parijs-Nice. Zaterdag kwam de Colombiaan als tweede boven op de Col de Turini en zondag stelde hij ondanks een lekke band zijn plaats op het eindpodium veilig. Achter Primož Roglič en Simon Yates werd hij derde.

Martínez opende in de slotetappe al ver voor de streep de debatten. Met nog 49 kilometer te gaan viel hij aan en alleen gele trui Primož Roglič, Nairo Quintana, Simon Yates en Wout van Aert waren in staat om hem te volgen. Op 32 kilometer van de finish kreeg Martínez een lekke band waardoor hij 45 seconden terugviel, en alle hoop op ritwinst vervloog. Uiteindelijk kon hij met hulp van Omar Fraile en Adam Yates zijn podiumplaats in het klassement toch nog veiligstellen.

Dat het een zware etappe was, concludeerde de renner van INEOS Grenadiers. “Het plan was om te proberen de etappe te winnen en het podium vast te houden, of verder op te schuiven. Tot de laatste klim ging het goed, we zaten in een groep van vijf man. Maar toen reed ik lek en dat veranderde alles. Ik verloor tijd en in mijn hoofd had ik maar een doel, namelijk Nairo Quintana terughalen, want hij bracht mijn podium in gevaar.”

Uiteindelijk kwam de Colombiaanse klimmer-tijdrijder terug bij zijn landgenoot. “Toen we hem te pakken hadden en wisten dat de etappe voorbij was, was ik blij dat ik het podium had gehaald. Ik ben ook blij dat mijn prestatie goed was.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Marco Willems 14 maart 2022 om 13:01

Ben groot fan van hem maar is toch altijd billen knijpen als die jongen een afdaling rijdt zeg, zijn stuurmanskunsten zijn beneden gemiddeld. Vorig jaar Giro liet ie zulke grote gaten vallen dat Ineos geen druk kon zetten in de afdaling omdat ze hem bergop nodig hadden.

adelaarvanantwerpen 14 maart 2022 om 13:07

beneden gemiddeld is nog positief uitgedrukt.

Murcia 14 maart 2022 om 13:18

Goeie renner die bij INEOS naar mijn mening te veel knecht is geworden. Begrijpelijk dat Denk namens BORA al een lijntje heeft uitgegooid, zie hem zelf liever als rittenkaper.

Laatste nieuws

Materiaalzone