Daniel Martin skipt Amstel met het oog op Ardennenklassiekers

zondag 21 april 2019 om 09:06
Daniel Martin skipt Amstel met het oog op Ardennenklassiekers

foto: Cor Vos

Gisteren maakte UAE Emirates zijn selectie bekend voor de Amstel Gold Race. Opvallende afwezige is Daniel Martin, die traditioneel van de partij is in Zuid-Limburg. Dit jaar past de Ier echter voor de Nederlandse wielerklassieker. “Daniel focust zich op de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”, aldus teammanager Joxean Fernandez Matxin.

Daniel Martin en de Amstel Gold Race: het is nooit een gelukkig huwelijk geweest. De 32-jarige puncheur reed de Limburgse klassieker al zevenmaal, maar wist zich nog nooit bij de eerste tien te scharen. Sterker nog: Martin gaf maar liefst vijf keer op. Zijn beste prestatie is een vijftiende plaats in 2015.

Het is dan ook niet verrassend dat de oud-winnaar van de Ronde van Lombardije past voor de Amstel Gold Race. Martin hoopt de komende week vooral te schitteren in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Zes jaar geleden wist hij nog La Doyenne te winnen. Bovendien spurtte hij al driemaal naar het podium op de Muur van Huy.

“Het niveau ligt heel erg hoog”
“Ik hoop dit jaar weer een topklassieker te winnen”, zo laat hij weten aan ASO. “Ik ben aan een goed seizoen bezig, al wist ik nog niet te winnen. Een ding is zeker: er zijn dit jaar ontzettend veel favorieten. Het niveau ligt heel erg hoog. Ik verwacht dan ook spectaculaire wedstrijden”, is Martin van mening.

De kopman van UAE Emirates is inderdaad bezig aan een uitstekend seizoen. Zo behaalde hij al ereplaatsen in de Ronde van Valencia (vierde) en de UAE Tour (zevende). In de Ronde van Catalonië verspeelde hij in extremis nog een goed klassement, maar in de Ronde van het Baskenland werd hij knap tweede.

Zijn werkgever UAE Emirates zal in de Amstel nog kunnen rekenen op een sterke selectie. Zo start de WorldTour-ploeg met oud-wereldkampioen Rui Costa, Sergio Henao, Diego Ulissi en voorjaarsrevelatie Tadej Pogačar.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Random wielerliefhebber. 21 april 2019 om 13:47

Pogacar heeft een druk programma met ook nog romandie zo

freirefreire 22 april 2019 om 18:56

Ik ga even lekker muggenziften. Sorry daarvoor, maar laat me even.

‘UAE’ staat voor United Arab Emirates. UAE Emirates is dus United Arab Emirates Emirates. Dat slaat nergens op, zoals VVV Venlo en AEX-index. Het kan best zijn dat dit de originele ploegnaam is, maar dan heeft die ploeg daar dus niet goed over nagedacht.

xistnc 22 april 2019 om 19:12

Zoiets als ‘freirefreire’, dus eigenlijk?

Headlines

Materiaalzone