Daniel Martin na vierde plek in Vuelta: “Dit is een bevestiging”

donderdag 3 december 2020 om 17:58
Daniel Martin na vierde plek in Vuelta: “Dit is een bevestiging”

foto: Cor Vos

Daniel Martin kende moeilijke momenten in het tenue van Israel Start-Up Nation, maar de Ierse klimmer klom weer als vanouds in de voorbije Vuelta a España en werd vierde in het eindklassement. “Het is voor mijzelf een bevestiging dat ik het kan als klassementsrenner”, zo laat Martin weten in gesprek met Cyclingnews.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Martin was een van de hoofdrolspelers van de voorbije Ronde van Spanje. De inmiddels 34-jarige renner won al vroeg in de ronde een etappe, deed lange tijd mee om een podiumplaats en finishte uiteindelijk als vierde in Madrid. “Ik kan dus meestrijden in een grote ronde. Dat was voor de Vuelta toch nog wel een vraagteken.”

“In de Tour de France van 2017 was ik al heel dicht bij een podiumplek, als je de verloren tijd door de valpartij met Richie Porte niet meerekent. Als ik toen derde of vierde was geworden in de Tour, dan had mijn wielerloopbaan er wellicht anders uitgezien”, aldus Martin, die in de meest recente editie van de Tour nog vergeefs op jacht ging naar ritzeges.

Gevrijwaard van pech
“Het heeft me vooral doen beseffen dat ik zo ontzettend graag voor een klassement koers. In de voorbije Vuelta kende ik ook voor het eerst in mijn carrière geen pech tijdens een grote ronde. Ik wil me niet verschuilen achter excuses, maar ik eindigde dit jaar gewoon op mijn plek. Dat geeft wel de nodige voldoening.”

Martin zal volgend jaar heel wat nieuwe collega’s treffen met onder meer Chris Froome, Michael Woods en Daryl Impey, niet toevallig ook generatiegenoten van de Ier. “Ik heb met de meeste nieuwe renners reeds een vriendschapsband opgebouwd. Ik ken Daryl bijvoorbeeld al sinds 2005 en Michael woont net als ik in Andorra.”

Goede sfeer
“Ik heb verder jarenlang tegen Chris gekoerst. Er rijden niet veel ego’s binnen onze ploeg en de sfeer was dit jaar al erg goed. Het is ontzettend belangrijk om een goede sfeer te hebben binnen een organisatie. We hebben ontzettend veel ervaring en respect voor elkaar”, is Martin optimistisch richting 2021.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Domestique 3 december 2020 om 18:22

Op een gegeven moment was hij absolute wereldtop in de heuvelklassiekers en dat is in het rondewerk eigenlijk toch nooit gelukt.

Zelfs al zat hij dichtbij het podium in de afgelopen Vuelta en heeft hij al sterk gereden in de Tour, ik heb nooit het gevoel gehad dat hij echt kon meedoen voor eindwinst in een GT.

0
Murcia 3 december 2020 om 18:34

Dat gevoel heb ik ook. Voor het meedoen om eindwinst in een GT is zijn tijdrit te slecht en bij deze Vuelta die gewoon erg goed was van zijn kant zag je ook weer dat die individuele kilometers hem de kop kosten ook voor wat betreft het podium.

0
laupie 3 december 2020 om 19:45

Altijd een genot om Dan Martin fit te zien in een koers, een echte smaakmaker. Misschien niet de kwaliteiten van een eindwinnaar maar nooit bang om aanvallend
koers te maken

0
Michelangelo 3 december 2020 om 23:26

Dan Martin… Zo lelijk dat het mooi is…

Zie in hem geen GT winnaar, maar wel een aantrekkelijk coureur als je door zijn uiterlijk en stijl van fietsen heen kijkt. In deze Vuelta zat alles mee: veel op en af, korte tijdrit, en een paar dagen minder. Dus minder dagen om ergens bij een valpartij te liggen of er volledig doorheen te zakken.

0
chasse patat 4 december 2020 om 13:42

Mooi dat het hem is gelukt om een constant niveau vast te houden in een grote ronde. Het is alleen wel wat ten koste gegaan van zijn punch. Ik denk dat hij zich daarmee tekort doet. Maar hij moet vooral datgene doen waar hij de meeste voldoening uit haalt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone