Daniel Martin: “Movistar had na de afdaling door dat Roglic gelost was”

maandag 26 oktober 2020 om 17:03
Daniel Martin: “Movistar had na de afdaling door dat Roglic gelost was”

foto: Cor Vos

Daniel Martin zag gisteren van dichtbij hoe Primož Roglič zijn regenjack aanpakte op de top van de voorlaatste klim in de regenachtige Vuelta-rit. Uiteindelijk bleek de Sloveen door problemen met dat jasje kostbare tijd te verliezen. “De volgwagens kregen niet veel informatie, maar Movistar had wel door dat Roglič gelost was en zij bepaalden na die afdaling het tempo”, zegt Martin.

Martin staat na de eerste week op de derde plaats in het klassement. De kopman van Israel Start-Up Nation vertelde op de rustdag in een Zoom-persconferentie met internationale journalisten over het incident met Roglič.

“Ik zat in zijn wiel toen hij zijn regenjack aanpakte, maar zag niet wat er precies gebeurde”, legt Martin uit. “Eigenlijk verwachtte ik toen dat Movistar meteen zou aanvallen, maar INEOS Grenadiers nam de kop in de afdaling. Ik focuste mij op mijn eigen koers, omdat ik wist dat er verschillen zouden ontstaan in de snelle afdaling. Zeker als het nat is. En als een ploeg dan ook nog duidelijk de kop neemt, is het heel tricky.”

‘Ik wist niet dat Primož niet in onze groep zat’
Martin had als doel om goed van voren over de eerste twee beklimmingen te komen, om zo problemen te ontwijken in de afdalingen. “Ik wist niet eens dat Primož niet in onze groep zat na de afdaling. De volgwagens kregen niet veel informatie, maar Movistar had daarna wel door dat Roglič gelost was en zij bepaalden na die afdaling het tempo”, zegt de Ier.

“Ik besloot om de hele dag dezelfde (regen)kleding te dragen, want als je één of twee seconden twijfelt op de top van een klim, dan kan je tien of twintig plekken verliezen. Dat kan het verschil zijn of je wel of niet in de voorste groep zit. Zeker als je weet dat teams uitkijken naar een moment om aan te vallen”, aldus de ervaren Martin.

Roglic raakte onderweg de aansluiting kwijt – foto: Cor Vos

Over Carapaz en Roglič
Daniel Martin ziet veel gelijkenissen tussen hem en Richard Carapaz, de nieuwe leider in het klassement. “Hij reed de Tour voor ritzeges, net als ik. Wij gingen dus niet zo diep zoals Roglič, maar Primož is een sterke tijdrijder. We hebben allemaal minstens één of twee minuten nodig voor de tijdrit. Daarom wordt het een interessante strijd om tijd op hem te pakken”, zegt hij.

“De tijdrit zal heel belangrijk worden. Het is een interessant parcours, met een vlak begin en een heel lastige finish. En we hebben straks bijna 50 wedstrijddagen gehad in drie maanden, dus frisheid wordt in de laatste week ook belangrijk. Maar ook volgend weekend is heel belangrijk, met Farrapona en de Angliru. Dat is waar de Vuelta verloren kan worden. Met oog op de tijdrit zullen de klimmers daar meer tijd willen pakken op Roglič. Hopelijk wordt dat een mooi gevecht.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

ThorHushovd 26 oktober 2020 om 17:18

Tja, een Roglic in vorm is ook bergop de sterkste dus dat hij vooral gevaarlijk is omdat hij een goede tijdrit heeft is mij wat te kort door de bocht. Maar good old Martin staat in z'n volledige recht om vanuit een vol geloof in eigen kunnen te redeneren en – na gisteren – te doen alsof 1 zwaluw zomer is.

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
Deo 26 oktober 2020 om 17:33

Tijdens de afdaling INEOS na de afdaling Movistar is toch duidelijk?

Verder begrijp ik het probleem niet zo zeer

0
scrambler 26 oktober 2020 om 18:31

Zeg Meneer THORHUSHOVD… Gaan we de schoolmeester uithangen , heeft toch niks met het wielrennen te maken.. En dan later gouw weg gummen…

0
Tompot 26 oktober 2020 om 18:53

gouw of maken we er gauw van?

0
ParijsIsNogVer 26 oktober 2020 om 20:00

*weggummen

0
ThorHushovd 27 oktober 2020 om 09:27

Goh scrambler, niks geen schoolmeestergedrag hier hoor. Juist beste voor met de auteur van het stukje, daarom wijs ik hem er op zonder veroordelend te zijn. En mijn opmerking daarover is door de redactie verwijderd (niet door mij dus), met als opmerking door hen ‘Bedankt, is aangepast’ dus heb wel de indruk dat zij het kunnen waarderen.

Dus je komt met een dubbele verkeerde aantijging. Wie is hier dan verkeerd bezig? (= retorische vraag, hoef je dus niet te antwoorden… als je maar nadenkt voordat je reageert de volgende keer. Merci en zand er over.)

0
S.t.B 26 oktober 2020 om 22:27

Tijdrithelmen, regenjasjes.. Er gaan wat koppen rollen bij de afdeling ‘marginal gains’ van JV..

0
Zjoske 27 oktober 2020 om 09:02

Een magneetsluiting of gewoon ouderwets een krant onder je shirt… Dat geklooi met die jasjes ziet er behoorlijk prutserig uit.

0
Forza Gianni 27 oktober 2020 om 09:47

Ze hadden de jasjes van Sunweb uit de Giro moeten lenen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone