Daniel Martin kritisch op organisatie Tre Valli Varesine

dinsdag 8 oktober 2019 om 18:44
Daniel Martin kritisch op organisatie Tre Valli Varesine

De reactie van David Gaudu en Bauke Mollema is veelzeggend - foto: Cor Vos

Primož Roglič won vandaag de 99e editie van Tre Valli Varesine, maar na afloop ging het vooral over de chaotische finale. Zo reed een achtervolgende groep – met daarin onder meer Alejandro Valverde, Wilco Kelderman en Daniel Martin – volledig verkeerd in de jacht op koploper Luis Léon Sánchez. “En dat is niet de schuld van de renners”, zo vertelt Martin na afloop.

Het gebeurde allemaal op vijftien kilometer van de finish in Varese. Een achtervolgende groep van dertien renners probeerde de eenzame koploper Luis León Sánchez bij te halen, maar net op dat moment nam een motard bij een rotonde de verkeerde afslag, waardoor de renners verkeerd reden.

De achtervolgers keerden na een tijdje wel weer om, maar ze verloren meer dan één minuut door dit akkefietje. De tweede groep was al lang en breed gepasseerd, waardoor Martin in één klap uitgeschakeld was voor de overwinning. “Het was onduidelijk waar we heen moesten. De organisatie heeft ons de verkeerde richting opgestuurd.”

“De renners kunnen hier niks aan doen, het lokale circuit was gewoon onoverzichtelijk. Niemand wist de juiste richting”, aldus Martin, die samen met onder meer Bauke Mollema, David Gaudu en Dylan Teuns over de streep kwam, die ook de dupe waren van de organisatorische blunder.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Mad 8 oktober 2019 om 19:12

Laat de UCI maar eens een keer verantwoordelijkheid nemen, en de benadeelde renners financieel compenseren voor dit soort wanpraktijken.

west 8 oktober 2019 om 19:33

Dat een paar renners hun wedstrijd verpest is; jammer de bammer, volgende keer beter. Dat je als organisatie een fout maakt die renners richting nietsvermoedend verkeer stuurt is wel kwalijk.

Panache 8 oktober 2019 om 19:52

Hier zijn de beelden. De organisatie lijkt slordig te zijn geweest, maar voor een hard oordeel zou ik graag de beelden van 50-100 meter vóór de rotonde zien. Belangrijk is of er op enige wijze duidelijk is gemaakt dat de renners rechtsaf moesten…

https://m.youtube.com/watch?v=BaGvlhMPY_g

Jacco van Stierop 8 oktober 2019 om 21:37

Het gebeurde 15 km voor de meet, tijdens de tweede lange eindlus van het parcours. De renners (en de motard) hadden dus al een keer eerder bij deze rotonde rechtsaf geslagen. Ze hadden het dus kunnen weten, maar ik kan me voorstellen dat je het noorden kwijtraakt met al die lussen. En natuurlijk slordig dat er geen afzettingen of seingevers stonden.

Brecht 9 oktober 2019 om 06:46

Uiteraard heeft de Uci ook hier weer een belachelijke regel voor uitgevonden, er staat namelijk al jaren in het uci reglement dat het aan de renner is om het parcours te kennen. Met andere woorden voor de uci zijn de renners die verkeer reden zelf in de fout… ik verzin het niet

FritsvanHoefelen 9 oktober 2019 om 12:43

Ik heb dit jaar aan toertochten meegedaan die beter gepijld waren…

martini151 9 oktober 2019 om 12:59

Ik snap dat de UCI het verkeerd heeft gedaan, maar het was de 7e keer dat ze hierlangs kwamen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone