Daniel Felipe Martínez kon ‘plots’ winnen in de Tour: “Ongelooflijk!”

Daniel Felipe Martínez kon ‘plots’ winnen in de Tour: “Ongelooflijk!”

foto: Cor Vos

vrijdag 11 september 2020 om 17:43

Daniel Felipe Martínez heeft de zinderende dertiende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De 24-jarige Colombiaan van EF Pro Cycling rekende in een zenuwslopende finale af met Lennard Kämna en Maximillian Schachmann van BORA-hansgrohe. “Hier ben ik natuurlijk super blij mee!”, zegt hij na afloop.

De winnaar van het Critérium du Dauphiné ging als een van de schaduwfavorieten van start in de Tour, maar na een valpartij in de tweede etappe verloor hij al veel tijd. Hij likte daarna zijn wonden en zette het klassement uit zijn hoofd. “Ik voelde me zo goed en was dan op dreef in de Dauphiné”, legt Martínez uit. “Na die val was het dikke miserie. Desondanks heb ik het goede gevoel teruggevonden en dacht: ‘Ik kan nog altijd een etappe winnen’.”

“Met dit als gevolg!”, gaat de poulain van Jonathan Vaughters verder, die deel uitmaakte van een vluchtersgroep van zeventien renners. “Een rit winnen in de Tour de France is echt iets ongelooflijks! Toen Maximillian Schachmann zijn voorsprong vasthield, wilde ik me inspannen voor de tweede plaats. Maar toen kwamen we toch langzamerhand dichterbij.”

Lange tijd hield de Duitser – die wel werd uitgeroepen tot Meest Strijdlustige Renner van de Dag – een voorsprong van zo’n twintig seconden vast. Uiteindelijk kwam Martínez met Schachmanns ploegmaat Lennard Kämna op anderhalve kilometer voor de meet langzij. “Toen Kämna daarna aanging, dacht ik dat het gedaan was. Maar ik kon terugkeren en plots kon ik beginnen denken aan winnen. En dat lukte dan ook nog!”, jubelt Martínez.

Dit artikel delen:

4 Reacties

vevie 11 september 2020 om 18:02

Mooi gedaan, hoor. Strijdlust getoond door te blijven jagen op Schachmann. Uiteindelijk twee Bora mannen de maat genomen. Sowieso ook een mooie etappe gereden. Jammer van de valpartij in etappe 2, maar een rit winnen is uiteindelijk toch mooier dan plek 8-15 in het klassement.

CechRepublic 11 september 2020 om 18:03

Dik verdiende winnaar, maarja dat had ik van die andere twee ook kunnen zeggen. Heerlijke etappe, zowel vooraan en om het geel.

jv88 11 september 2020 om 19:07

Klasse overwinning!

Frank V 11 september 2020 om 20:10

Alleen het gat toegestampt met een concurrent in het wiel, de aanval gepareerd en er op karakter over gekomen. Zeer mooie overwinning.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair