Daniel Diaz: “Had zulke grote verschillen niet verwacht”
woensdag 21 januari 2015 om 11:56

Daniel Diaz: “Had zulke grote verschillen niet verwacht”

Peloton

foto: Sirotti

Daniel Diaz won dinsdag de tweede etappe in de Tour de San Luis. Hij bleek op Mirador del Potrero de beste klimmer. Topfavoriet Nario Quintana eindigde op 27 seconden. “Ik had zulke grote verschillen niet verwacht”, aldus de Argentijn tegenover CyclingQuotes.

“Het was mijn doel om de etappe te winnen en dat is gelukt. Ik moet daarvoor mijn ploeggenoten bedanken. Nu wil ik nóg een keer winnen. Ik ben erg gemotiveerd en heb me goed voorbereid. Voor de eindzege zijn Nairo (Quintana) en de mannen van Team Colombia mijn grootste concurrenten. Mijn ploeggenoten zijn in vorm, dus ik heb vertrouwen in een goede afloop. De Tour de San Luis is erg speciaal voor mij.”

Diaz wist deze ronde in 2013 al eens te winnen. Vorig seizoen kende hij een minder jaar. “Ik had toen last van persoonlijke problemen. Vanwege meerdere redenen had ik het plezier in het fietsen verloren. Nu ben ik weer vrolijk en geniet ik van elke minuut.”

De Argentijn kwam in 2011 uit voor La Pomme Marseille. Hij bleef maar één seizoen bij de Franse formatie. Diaz hoopt ooit terug te keren naar een Europese ploeg. “Daar rijden immers de beste renners, maar we weten allemaal dat het lastig is om in dat deel van de wereld te leven. Voor nu zit ik goed bij mijn huidige ploeg.”

Nairo Quintana: “Ik zit op slechts vijftig procent van mijn conditie”
Nairo Quintana eindigde dinsdag op plaats zeven. “We reden de klim erg snel op”, pufte de Colombiaan na afloop. “Ik had gehoopt dat mijn broer het tempo van de winnaar kon volgen en ik had hem verteld dat hij zich moest focussen op het wiel van Diaz.” Dayer Quintana kon de Argentijn echter niet volgen en werd negentiende in de daguitslag.

“Ik zelf heb mijn eigen tempo gereden. Diaz blijkt momenteel sterker dan de rest. Zoals ik al vaker heb gezegd, zit ik nu op slechts vijftig procent van mijn conditie. Er is nog veel ruimte voor verbetering.”

Lees ook:
Daniel Diaz sterkste klimmer op Mirador del Potrero

RIDE Magazine