Damien Howson: ”Goud is bekroning op geweldig seizoen”
maandag 23 september 2013 om 20:34

Damien Howson: ”Goud is bekroning op geweldig seizoen”

Damien Howson

foto: Sirotti

Damien Howson greep vandaag het goud na een zeer sterk optreden op het WK tijdrijden voor beloften. De 21-jarige stagiair van Orica-GreenEDGE – die komend jaar prof wordt bij de formatie uit zijn thuisland – deelde zijn chrono zeer goed in en hield naaste belagers Paillot en Norman Hansen een minuut achter zich. ”Ik reed de perfecte tijdrit”, jubelde de talentvolle hardrijder na afloop tegenover Biciclismo

”Ik was veel beter gefocust dan bij het WK van vorig jaar (waar hij derde werd, red.). Dit is een hele mooie bekroning van een geweldig seizoen”, aldus Howson die met de regenboogtrui om de schouders afscheid neemt van de beloftecategorie. ”Uiteraard voelde ik als titelkandidaat de druk. Toch wist ik dat ik hier kon winnen, mits ik mijn krachten goed zou doseren. Dat is alleszins gelukt!”

Howson komt later deze week op vrijdag ook nog uit in de wegwedstrijd. ”We hebben in de breedte een sterk team met zowel sprinters als klimmers. De wegrit is heel anders dan de tijdrit”, zo laat Howson weten zichzelf niet direct als favoriet voor de wegwedstrijd te zien.