Damesteam Paule Ka verdwijnt uit het wielerpeloton

vrijdag 16 oktober 2020 om 10:56
Damesteam Paule Ka verdwijnt uit het wielerpeloton

foto: Cor Vos

Damesteam Paule Ka verdwijnt per direct uit het peloton. De nieuwe naamsponsor, die in juli Bigla-Katusha kwam vervangen, zal zijn aangekondigde vierjarige verbintenis dus niet nakomen. De formatie kampte al een tijdje met financiële problemen.

Het Franse modemerk Paule Ka slaagde er al niet in om de salarissen voor de maanden augustus, september en oktober te betalen. Rensters kregen eerder al een Whatsapp-bericht vanuit de ploeg met het verzoek de nodige documenten in te vullen om via de bankgarantie hun maandloon betaald te krijgen.

Het bleek uitstel van executie, aangezien de ploeg vandaag heeft laten weten met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van de wielersport. “Dit is een zeer triest moment in de vijftienjarige geschiedenis van de ploeg. We wilden graag nog meerdere jaren sportieve successen boeken, maar dit is niet langer meer mogelijk.”

“We richten ons nu vooral op onze renners en stafleden, in de hoop dat zij nog een nieuwe ploeg kunnen vinden voor de toekomst”, zo valt er te lezen in een persbericht. In het verleden reden grote namen als Annemiek van Vleuten, Ashleigh Moolman, Emma Pooley en Cecilie Uttrup Ludwig voor de formatie.

Dit artikel delen:

6 Reacties

HoofdIsVrij 16 oktober 2020 om 12:10

In juli de ploeg overnemen en vanaf augustus al de salarissen niet meer kunnen betalen. Is dit een Belkin actie?

Koers 16 oktober 2020 om 12:24

Tsja dat is mode, in juli was een wielerploeg nog het nieuwe rood en nu is dat weer iets anders. Mode is grillig en ongrijpbaar.

rahimns 16 oktober 2020 om 14:10

Belkin heeft gewoon altijd aan zijn financiële verplichtingen voldaan…

Dolfy 16 oktober 2020 om 14:30

Tsja, het is nog erger dan ik bij het vorige bericht bevroedde. Daar is iets echt totaal fout gegaan. Klinkt bijna als een spooksponsor/ploeg.

Vlinder 16 oktober 2020 om 14:39

Slecht nieuws natuurlijk maar ergens hoop ik dat de team manager Thomas Campana nu nergens meer aan de bak komt. Dat hij zo uit de wielersport verdwijnt. Dan is er tenminste nog sprake van ‘een geluk bij een ongeluk’.

Stammie 18 oktober 2020 om 07:52

Fisher-Black naar Jumbo?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone