Dagzege Pardilla in Burgos, eindoverwinning voor Contador

Door , zaterdag 6 augustus 2016 om 16:35
Dagzege Pardilla in Burgos, eindoverwinning voor Contador

foto: ASO / G. Demouveaux (archief)

De laatste etappe in de Vuelta a Burgos is gewonnen door Sergio Pardilla. De Spanjaard van Caja Rural-Seguros RGA zegevierde solo op de Lagunas de Neila. Alberto Contador werd tweede, Ben Hermans derde. Door zijn tweede plaats eist Tinkoff-kopman Contador de eindzege op.

Reinier Honig van Roompot-Oranje Peloton wist na een lange strijd in de vlucht van de dag te geraken. Hij kreeg Jhonatan Restrepo, Cédric Pinneau, Giacomo Berlato, Omar Fraile en Ibai Salas met zich mee. Het zestal kreeg drie minuten voorsprong van het peloton. De finale werd op ruim dertig kilometer van de streep geopend door Movistar. Giovanni Visconi demarreerde.

De Italiaan kreeg zijn landgenoten Michele Scarponi en Gianluca Brambilla mee. Het trio ging op en over vroege vluchter Fraile, maar op tien kilometer van de streep werden ook zij opgeslokt door het peloton. Caja Rural-Seguros RGA was actief, maar Movistar hield alles onder controle.

Sergio Pardilla sprong op vier kilometer van de meet weg en pakte een veertigtal seconden. Alberto Contador en Ben Hermans gingen in de tegenaanval. El Pistolero, die in opbouw is naar de Vuelta, liet zijn Belgische kompaan achter.

Contador kwam te laat om Pardilla bij te halen in de strijd om de dagzege, maar wist wel de eindoverwinning te pakken. Hermans en Pardilla eindigden op respectievelijk de plekken twee en drie. Allebei eindigden zij op één seconde achterstand in het klassement.

Dit artikel delen:

15 Reacties

klootje kriekeljon 6 augustus 2016 om 16:38

En dit is waarom ik hermans graag naar tlj zou zien gaan!

Purito 6 augustus 2016 om 16:39

Als Pardilla gesprint had tot op de streep, in plaats van juichen, dan had hij de Ronde van Burgos gewonnen. Zonde.

Maar wel een mooie zege voor hem na die verschrikkelijke periode.

Contador moet nog wel wat verbeteren met het oog op de Vuelta. Hij koerste nu erg defensief, en reed ook erg hoekig en moeizaam. Maar hij wint de Ronde, en dat is een positief signaal naar de Vuelta!

Ook een hele sterke Hermans en Brambilla gezien.

Purito 6 augustus 2016 om 16:40

Overigens was Brambilla wel de sterkste man in koers. Viel gewoon met Scarponi aan op een 35 kilomter van de streep, rijdt daarna nog 2 kilometer van de Neila op kop (voor wie?), om vervolgens 9e te worden.

Die had met een beetje verstandiger koersen kunnen winnen. Maar ja, daarom houden we ook zo van Gianluca! :)

Johnny7 6 augustus 2016 om 16:41

Contador en defensief? Het moet niet gekker worden.
Je zag duidelijk dat hij nog gewoon een beetje aan het testen en opbouwen is, hij wist waarschijnlijk ook wel dat die laatste km ontzettend stijl was.

Olierook 6 augustus 2016 om 16:44

1 seconde Pardilla! Die gaat spijt hebben straks…

Japsie 6 augustus 2016 om 16:45

@ Purito. Welke verschrikkelijke periode betreffende Pardilla?

Purito 6 augustus 2016 om 16:46

@Johnny
Je kunt wel altijd eigenwijs tegen me in gaan, maar een goede Contador rijdt in dit (zwakke) veld veel eerder weg. Daarom houden we allemaal van Bertje. Hij koerste nu gewoon defensief, en gebruikte zijn enige pijl erg goed.

Maar je zag duidelijk dat hij nog niet de vorm heeft om van ver te gaan.

Purito 6 augustus 2016 om 16:48

@Japsie
Zijn verschrikkelijke val in het Baskenland, toen enkele renners het slachtoffer werden van een blunder van de organisatie (ze hadden de paaltjes niet weggehaald in de laatste km).

Hij lag zelfs enige tijd op de IC, met ik weet niet hoeveel botbreuken en andere fysieke ongemakken. Hij heeft uiteindelijk 7 maanden niet kunnen koersen.

Contador#N.1 6 augustus 2016 om 16:48

Zeer leuke winnaar is Pardilla heeft vorig jaar een erg moeilijke tijd gekend! Contador is goed op schema om gewoon de Vuelta te winnen. Zijn acceleratie op het einde was echt super sterk!

tdv21 6 augustus 2016 om 16:53

Wederom, Hermans de meest onderschatte Belgische topper !

Kwiat 6 augustus 2016 om 16:53

Contador moet nog verbeteren, maar is logischerwijs nog in opbouw. Als hij in de vorm van Vuelta-2014 geraakt, dan maakt hij een goede kans om te winnen.

koos1 6 augustus 2016 om 17:13

Hermans is echt zo’n renner waarvan je je afvraagt waarom die nooit in grote koersen wordt opgesteld. Is een prima klimmer en sterke knecht, alleen geen winnaar, bij de OS ploeg van de Belgen was hij zeker bij de beteren geweest en misschien wel de beste klimmer, maar net als de tour mag hij daar niet starten.

Dayer Quintana 6 augustus 2016 om 17:50

Verschrikkelijke periode gehad die jongen. Heel mooi dat hij nu kan winnen, hopelijk kan hij deze lijn doortrekken in de Vuelta.

bilthoven 6 augustus 2016 om 18:43

Opnieuw een topprestatie van Simon Yates! Wat jammer dat deze man de Tour heeft moeten missen, hij is in bloedvorm. Ook Peter Kennaugh lijkt weer helemaal terug.

Japsie 6 augustus 2016 om 19:37

@ Purito, ah ja dat incident herinner ik me nog, vergeten dat hij daarbij betrokken was.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.