Daan van Sintmaartensdijk de beste in Omloop der Kempen
foto: Topcompetitie.nu / Léon van Bon
zondag 20 mei 2018 om 16:11

Daan van Sintmaartensdijk de beste in Omloop der Kempen

Daan van Sintmaartensdijk heeft in de Topcompetitie de Omloop der Kempen gewonnen. De coureur van Alecto was in Veldhoven de snelste van een kopgroep van vijf renners. Tim Kerkhof werd tweede, voor Chiel Breukelman.

Na een rappe openingsfase kreeg een vlucht met Abe Celi (Alecto) en Rick van Breda (Monkey Town) een minimale voorsprong van het peloton. Hun poging duurde dan ook niet lang. Vlak voor het ontstaan van dat kopduo wist Bas Tietema met verve zijn bolletjestrui te verdedigen. Een kopgroep van liefst negentien renners wist wel een gat te slaan van meer dan een minuut.

Vlasman en Monkey Town brachten vervolgens het verschil terug tot twintig seconden, maar tot een aansluiting kwam het niet daarna. Vijf vluchters wisten in alle heisa zich los te weken van voren: Robbie van Bakel (Metec-TKH), Tim Kerkhof (DESTIL-Parkhotel Valkenburg), Rick Ottema, Daan van Sintmaartensdijk (beiden Alecto) en Chiel Breukelman (NWVG).

Peter Schulting (Monkey Town), Daniel Gebru (BEAT) en Tim Weerkamp (NWVG) gingen nog in de tegenaanval, maar bleven tussen de kopgroep en het peloton hangen. De strijd om de winst ging vallen bij de vijf koplopers, die een onoverbrugbare voorsprong bij elkaar hadden gereden. In de sprint in Veldhoven toonde Van Sintmaartensdijk zich de rapste.

flag-nl Omloop der Kempen 2018 (nat.)
Uitslag
1. flag-nl Daan van Sintmaartensdijk (Alecto)
2. flag-nl Tim Kerkhof (DESTIL-Parkhotel Valkenburg)
3. flag-nl Chiel Breukelman (NWVG)
4. flag-nl Rick Ottema (Alecto)
5. flag-nl Robbie van Bakel (Metec-TKH)
6. flag-nl Peter Schulting (Monkey Town)
7. flag-nl Daniel Abraham Gebru (BEAT Cycling Club)
8. flag-nl Tim Weerkamp (NWVG)
9. flag-nl Bas van der Kooij (Alecto)
10. flag-nl Jaap Kooijman (Vlasman)

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
20 mei 2018 16:39
Straffe gast, de Nederlands kampioen junioren 2016 was dus geen gelukstreffer
20 mei 2018 17:08
Lekker bezig. Nog maar 19 jaar.

Reacties zijn gesloten.