Daan Luijkx wil met Team Earth meest duurzame wielerteam bouwen
dinsdag 4 oktober 2016 om 08:26

Daan Luijkx wil met Team Earth meest duurzame wielerteam bouwen

Daan Luijkx heeft een nieuw wielerproject ‘Team Earth’ gelanceerd. De voormalig teammanager van Vacansoleil-DCM wil met ‘de meest duurzame wielerploeg ter wereld’ terugkeren in het professionele wielrennen.

Niet de namen van sponsors, maar het motto (duurzaamheid) moet centraal komen te staan op het wielershirt. Om het risico te spreiden is Luijkx op zoek naar vier tot zes ‘partners’. “Daarmee blijven we weg van de ouderwetse discussies over centimeters, plaats op het shirt en kleur”, zegt hij in het FD.

“Ik kom nu ook op een andere manier bij bedrijven binnen. Niet via marketing maar via de Sustainability-afdeling. We zijn nu ook welkom bij bedrijven die voorheen niet aan wielersportsponsoring doen.”

“Neem Ajax en PSV, of Formule 1-renstallen als Ferrari of Mercedes. Sponsors geloven in hun verhaal en willen deel zijn van die familie. Als Philips stopt, gaat PSV gewoon door met een andere sponsor op het rood-witte shirt. Om die reden willen wij zelf het DNA van onze ploeg bepalen”, zegt Luijkx.

Duurzaamheid
Team Earth draait om duurzaamheid. Het team moet zo milieuvriendelijk mogelijk zijn, van de auto’s en de fietsen tot de shirts en de bidons. Volgens Luijkx hoort daar ook dopingvrij sporten bij: “Duurzaamheid betekent ook zorgen voor een gezond lichaam.”

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2016 22:27
Mooi toch, iemand met zo'n droom. (Hoewel hij vooral inhaakt op een trend van duurzaamheid, want zijn enige echte doel lijkt toch gewoon het leiden van een WT ploeg, en het vorige bleek niet zo duurzaam.)
5 oktober 2016 10:28
Toch schokkend hoeveel kortzichtigheid en cynisme hier heerst. Gelukkig komen er ook net zo veel tegenreacties die het positieve proberen te benadrukken.
Je kunt tegenwoordig toch weinig tegen hebben op het promoten van duurzaamheid? Het gaat ook over "zo milieuvriendelijk mogelijk" te werk gaan. Hoewel verre van evident, kan ik het idee enkel maar toejuichen. Elke stap in de goede richting, hoe klein ook, is meegenomen en brengt misschien meer in beweging.
5 oktober 2016 11:06
Pffffff, ik ben 100% pro duurzaamheid en altijd al geweest maar dit relaas klinkt gewoon niet al te best, het is halfbakken en met een heel hoog 'yes we can !' - gehalte.
5 oktober 2016 13:59
Geld en duurzaamheid gaan allang niet meer samen, de Miele van me moeder nog wel na 35 jaar was in, was uit.

Reacties zijn gesloten.