Cyril Gautier beste vluchter in Tour du Limousin

donderdag 17 augustus 2017 om 17:26
Cyril Gautier beste vluchter in Tour du Limousin

foto: Sirotti

Cyril Gautier heeft de derde etappe in de Tour du Limousin op zijn naam geschreven. De Fransman van AG2R La Mondiale bleek de sterkste vluchter in de straten van Chaumeil. Hij versloeg Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) en Nicolas Edet (Cofidis) in een sprint.

Gauter, Degand en Edet maakten vandaag deel uit van een vroege vlucht met tien man. Zij hadden vooraan gezelschap van Romain Sicard (Direct Energie), Garikoitz Bravo Oiarbide (Euskadi Basque Country-Murias), Julien Antomarchi (Roubaix-Lille Métropole), Grégory Habeaux (WB-Veranclassic-Aqua Protect), Philipp Walsleben (Beobank-Corendon), Flavien Dassonville en Jérémy Bescond (beiden HP BTP-Auber 93).

Samen kregen de tien leiders een maximale voorsprong van vier minuten. Dat bleek meer dan voldoende om stand te houden op het heuvelachtige parcours. Op vijf kilometer van het einde was het verschil nog steeds twee minuten. Op dat moment waren Dassonville, Habeaux en Bravo Oiarbide al gelost, maar de overige koplopers hadden genoeg tijd om een kat-en-muisspel te spelen.

Geen enkele renner wist echter te ontsnappen, waardoor het restant van de kopgroep afstevende op een sprint. Hierin bleek Gautier ruim de snelste. Hij kwam met een overtuigende voorsprong over de meet en behaalde zo de vijfde profzege uit zijn carière.

Julien Simon (Cofidis) won daarachter de sprint van het peloton. Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) eindigde als beste Nederlander op plaats elf. Klassementsleider Elie Gesbert (Fortuneo-Oscaro) werd dertiende en behoudt daarmee zijn leiderstrui.

Dit artikel delen:

7 Reacties

de oudste 17 augustus 2017 om 19:18

Heel vreemd: nog geen enkele reactie….

Verweggistan 17 augustus 2017 om 19:24

Leuk dat Gautier wint. Maakt altijd koers, maar word zelden beloond.

Leukefans 17 augustus 2017 om 19:50

@Verweggistan
Wilde hier net hetzelfde komen zetten, die jongen wint veel minder dan hij eigenlijk verdient!

Attack 17 augustus 2017 om 22:13

17 dnf’s vandaag, iemand idee waardoor?
Die vermeersch rijd toch ook een mooie ronde, en Mathieu ook nog in het eerste deel van het peloton.

123poetertjes 17 augustus 2017 om 23:28

@Attack
Het eind van de rit bestond uit een paar rondjes. Gezien de tijdsverschillen is het aannemelijk dat er renners gedubbeld dreigden te worden en derhalve uit koers werden gehaald.

Gesbert nog altijd aan de leiding, dat heeft Hetiskoers dan toch maar goed gezien.

simplex 18 augustus 2017 om 00:16

Inderdaad @Attack , Vermeersch en Van der Poel ook niet onaardig.
Meer opvallend echter zijn de constante en goede prestaties dit seizoen van Minnaard en deze keer dan de Roompot renner Sjoerd Van Ginneken die hier ook laat zien dat zij bij deze wedstrijden zich kunnen meten met de top in dit soort koersen.
Zo maar een opmerking, omdat Roompot in diverse topics te vaak als een niet ambitieuze en vaak dagelijks kansloze aanvalsploeg wordt gezien.

Alban 18 augustus 2017 om 08:39

Weten we al zeker waarom MvdP gisteren zoveel tijd verloor?

Headlines

Materiaalzone

Populair