Cyclassics Hamburg gaat ook in 2021 niet door vanwege corona

woensdag 4 augustus 2021 om 15:48
Cyclassics Hamburg gaat ook in 2021 niet door vanwege corona

foto: Cor Vos

De Duitse WorldTour-koers BEMER Cyclassics in Hamburg gaat ook dit jaar niet door. Door de huidige coronasituatie besloot de organisatie de wedstrijd af te gelasten. Het evenement stond voor zondag 22 augustus op de kalender.

De organisatie besloot het evenement, dat naast een profkoers ook meerdere side-events behelst, af te gelasten na overleg met de regionale autoriteiten. “Het was een moeilijke beslissing. Hoewel het niet het nieuws is dat iedereen wilde horen, staat het welzijn van de samenleving, de renners, de vrijwilligers, de partners en alle andere betrokkenen voorop.”

Ook vorig jaar ging de koers niet door vanwege de coronapandemie. Door de afgelasting blijft Elia Viviani nog een jaar langer de laatste winnaar in Hamburg. In 2019 zette de Italiaanse sprinter de koers voor de derde keer achter zijn naam. De organisatie gaat ervan uit dat de koers volgend jaar op zondag 21 augustus terugkeert op de wielerkalender.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Ronellenfitsch 4 augustus 2021 om 16:00

Maar wat is dan de reden? Krijgen geen vergunning? Willen niet voor beperkt publiek werken? Zijn oprecht nog steeds doodsbang voor massabesmettingen in de buitenlucht? Gezeur in de politiek omdat het Bradwurstfest afgelast is en dit door zou mogen gaan? Zeg het maar …

Yeez 4 augustus 2021 om 16:11

Zonde. Zal denk ik toch een financiële kwestie zijn. Mooie kans voor sprinters en oa Groenewegen die hier wegvalt

lampje 4 augustus 2021 om 16:52

Belachelijk

Polleke 4 augustus 2021 om 16:53

Uiteraard jammer maar ook ergens onbegrijpelijk want er kan verder wel bijna overal gekoerst worden… Het verdienmodel van deze overigens vrij overbodige WT koers is uiteraard het massa event de dag er voor en dat is dan wel weer tricky…

Sjoerd102 4 augustus 2021 om 17:14

In Duitsland worden die profwedstrijden gecombineerd met ‘jedermanrennen’ oftewel de toerversie voor Amateurs/wielerliefhebbers. Dus teveel man, en alleen voor profs organiseren doen ze in de Bondsrepubliek niet.

ebl 4 augustus 2021 om 17:19

Wel bijzonder als je bedenkt dat een week later Ironman ( en als ik me niet vergis is de Cyclassics ook georganiseerd door Ironman) wél doorgaat in Hamburg.

Lijkt zoals wel vaker een makkelijk excuus de oorzaak te zijn in plaats van serieuze issues

Brabander 4 augustus 2021 om 18:02

Gaan ze daar ooit nog een wielerkoers organiseren eigenlijk? In Frankrijk, België, Spanje en Italië is toch ook gewoon ‘corona’?

Headlines

Materiaalzone

Populair